CL Yachts představuje nový model CLB80 od designéra Jozepha Forakise

29. Duben 2024 | Redakce LUXUS.cz | čtenost se zde objeví 29. 05. 2024

CL Yachts, značka luxusních výkonných jachet, oznámila návrh nového modelu CLB80, který je dílem mezinárodně uznávaného designéra Jozepha Forakise. CLB80 je navržen jako elegantní a funkční plavidlo pro rodiny s vášní pro dobrodružství a objevování. S délkou 24,4 metru a šířkou 6,3 metru nabízí CLB80 prostorný a pohodlný interiér i exteriér, který je vybaven nejmodernější technologií a vysoce kvalitními materiály.

CLB80 je pokračováním úspěšné série B, kterou CL Yachts zahájila modelem CLB72 v roce 2019. Tento model byl oceněn několika prestižními cenami za svůj inovativní design a vynikající výkon. CLB80 je však více než jen větší verzí CLB72. Je to plně nový koncept, který reflektuje filozofii CL Yachts o spojení formy a funkce s nadčasovou elegancí.

Designér Jozeph Forakis, který je známý svými ikonickými produkty v oblasti osvětlení, nábytku, elektroniky a dopravy, spolupracoval s CL Yachts již na návrhu jejich loga a značky. Pro CLB80 se inspiroval klasickými liniemi motorových jachet, které obohatil o moderní a dynamické prvky. Výsledkem je harmonická a působivá silueta, která vyjadřuje rychlost, stabilitu a plynulost.

Interiér CLB80 je navržen tak, aby maximalizoval prostor, světlo a pohled na moře. Použití přírodních materiálů, jako je dřevo, kámen, kůže a textil, vytváří útulnou a luxusní atmosféru. CLB80 nabízí čtyři kajuty pro hosty, včetně prostorné hlavní kajuty na přídi a VIP kajuty na zádi. Posádka má k dispozici dvě kajuty a samostatný vstup. Všechny kajuty jsou vybaveny vlastními koupelnami a dostatkem úložného prostoru.

CLB80 je také navržen tak, aby uspokojil potřeby zábavy a relaxace na palubě. Na přídi se nachází velká sluneční paluba, která se může proměnit v kruhový salonek pro aperitivy. Na zádi je prostorná plošina, která slouží jako plážový klub s přístupem k vodě a skladováním pro vodní hračky. Na horní palubě je pak umístěn sky lounge s grilem, ledničkou a lehátky, který je propojen s kormidelnou a nabízí panoramatický výhled.

CLB80 je poháněn dvěma motory Caterpillar C18 ACERT o výkonu 1136 koní, které mu umožňují dosáhnout maximální rychlosti 27 uzlů a cestovní rychlosti 22 uzlů. Jachta je také vybavena stabilizátory Seakeeper 16, které zajišťují pohodlí a bezpečnost při plavbě. CLB80 je navržen tak, aby byl snadno ovladatelný a údržbový, a to i pro majitele, kteří chtějí plout bez posádky.

CLB80 je očekáván na trhu v roce 2024 a bude mít svou světovou premiéru na Fort Lauderdale International Boat Show. CL Yachts plánuje také představit další nový model, CLX96, který je také dílem Jozepha Forakise. Tento model je určen pro ty, kteří hledají ještě větší a luxusnější jachtu s revolučním designem a technologií.

Galerie