Mufasa: Lví král – První trailer nové disneyovky

Mufasa: Lví král – První trailer nové disneyovky | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 9 obrázků
Nový Lví král se pokouší nalákat publikum na realistickou animaci přírody a příběh Simbova otce.

Co na tom, že většina hraných předělávek Disneyho animáků je hodnocená jako bezduchý kalkul. Co na tom, že Lví král z roku 2019 dopadl úplně stejně. Podstatné je, že tyhle bijáky vydělávají majlant a u Lion Kinga to platí obzvlášť. Utržil v kinech více než 1,6 miliardy dolarů, což jej řadí na historicky 9. příčku v žebříčku tržeb.

Pokračování tak bylo prakticky nevyhnutelné, ačkoliv je první Lví král dost uzavřený příběh pohádkového charakteru (bajka). Na jednu stranu dává určitou naději angažování režiséra Barryho Jenkinse, oscarového vítěze za Moonlight. To rozhodně není nějaký rutinér rodinných velkofilmů, ale svébytný autor, jenž by mohl do snímku potenciálně investovat kus svojí tvůrčí invence. Současně ale „pokračování“ smrdí komercí na sto honů. Mufasa: Lví král (Mufasa: The Lion King) je prequel o dospívání mladého Mufasy, Simbova otce. Celý příběh je však vyprávěný retrospektivně Simbovým dětem. Cynika okamžitě napadne, že jen proto, aby bylo možné do filmu vměstnat víc známých postav, především pak Pumbu a Timona…

Oficiální anotace říká, že v Mufasovi: Lvím králi vypráví opičí šaman Rafiki příběh. Lvíče Kiara, dcera Naly a Simby, poslouchá společně s Timonem a Pumbou legendu o Mufasovi. V retrospektivě se vyjevuje příběh osiřelého lvíčete Mufasy, který je ztracený a sám, dokud se nepotká se lvem Takou, královským dědicem, jenž se nad ním slituje. Náhodné setkání odstartuje velké dobrodružství skupinky vyděděnců, kteří hledají svůj osud. Jejich vzájemná pouta si projdou zkouškou a budou muset spolupracovat, aby unikli nebezpečnému a smrtícímu nepříteli.

Aaron Pierre vystupuje jako Mufasa, Kelvin Harrison Jr. jako Taka, Tiffany Boone jako Sarabi, Kagiso Lediga jako mladý Rafiki, Preston Nyman jako Zazu, Mads Mikkelsen jako hrdý lev Kiros, Thandiwe Newton jako Takova matka Eshe, Lennie James jako Takův otec Obasi, Anika Noni Rose jako Mufasova matka Afia, Keith David jako Mufasův otec Masego, John Kani jako Rafiki, Seth Rogen jako Pumbaa, Billy Eichner jako Timon, Donald Glover jako Simba, Beyoncé Knowles-Carter jako Nala a Blue Ivy Carter jako Kiara, dcera Simby a Naly. Scénář napsal Jeff Nathanson.

V českých kinech bude snímek uveden 19. prosince. Dole pod trailerem na vás čekají plakát a další obrázky.

Podklady a foto: Disney

Galerie: 10

Mufasa: Lví král – První trailer nové disneyovky | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – První trailer nové disneyovky | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – První trailer nové disneyovky | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – První trailer nové disneyovky | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – První trailer nové disneyovky | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – První trailer nové disneyovky | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – První trailer nové disneyovky | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – První trailer nové disneyovky | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – První trailer nové disneyovky | Fandíme filmu Mufasa: Lví král – První trailer nové disneyovky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest