Nová FIXED Tag Card okamžitě a přesně ukazuje polohu věcí, které jsou pro vás důležité. S tímto pomocníkem už své osobní věci neztatíte

FIXED
Zdroj: FIXED

Každý, kdo tvrdí, že nikdy nenarazil na situaci, kdy hledal svou peněženku, batoh na notebook nebo klíče od domu, je buď velký génius, nebo má děravou paměť. Známe to všichni, čas od času něco někam odložíme, a pak to nemůžeme najít. Řešení leží přímo před vámi a jmenuje se FIXED Tag Card.

Karta velikosti kreditní karty o tloušťce pouhých dvou milimetrů je navržena především pro sledování peněženek. Nicméně, díky tomu, že je karta vodotěsná, ji můžete použít k sledování čehokoliv, co si přejete, a to podle svých preferencí. Nabíjení probíhá bezdrátově. Stačí ji jednou za čtvrt roku na pár minut umístit na libovolnou bezdrátovou nabíječku a karta opět nabere dostatek energie.

FIXED Tag Card využívá síť Apple Find My (Najít). Tato síť, která je složena ze stovek milionů zařízení Apple, poskytuje snadný a bezpečný způsob nalezení kompatibilních osobních předmětů pomocí aplikace Najít na iPhone, iPadu, Macu, nebo pomocí aplikace Najít na Apple Watch a pokud se předmět nachází v blízkosti, můžete použít funkci Přehrát zvuk k určení polohy FIXED Tag Card. Síť Find My (Najít) je anonymní a využívá pokročilého šifrování, což zaručuje, že nikdo jiný – ani Apple, ani FIXED – nemůže zobrazit polohu vašich předmětů. Aplikace vyžaduje iOS 14.5, iPadOS 14.5, macOS Big Sur 11.1 a watchOS 8.0 nebo novější verzi.

FIXED
Zdroj: FIXED

“Během sedmi let jsme pracovali na vývoji našich vlastních zařízení pro lokalizaci. Kromě nedávno uvedeného modelu FIXED Tag Card jsme letos také představili novou verzi našeho lokátoru pod názvem FIXED Tag“ uvedl Daniel Havner, spoluzakladatel společnosti, zodpovědný za produktové portfolio. Dále dodal: “Na trhu již existovalo několik karet, ale většina z nich byla navržena tak, aby se po vybití baterie vyhodily. Myšlenka zaplavit planetu jednorázovými kartami pro nás byla neudržitelná. Proto jsme se rozhodli investovat do vývoje karty s bezdrátovým nabíjením. Naší filozofií je, že se spotřebou můžete vždy bojovat kvalitou. Funkční prototyp FIXED Tag Card jsme představili v září na našem stánku během veletrhu IFA v Berlíně, kde vzbudil značný zájem.”

Stupeň vodotěsnosti karty odpovídá standardu IP67. FIXED Tag Card je již dostupná v distribuční síti za doporučenou maloobchodní cenu 999 Kč.

Konkurence:

V této oblasti má společnost FIXED velmi silnou konkurenci. Na našem trhu už je několik výrobců, kteří podobné doplňky prodávají. Pokud ovšem chcete produkt od české firmy s dlouhou historií, tak jsou jejich výrobky přesně pro vás. Nyní se ovšem podíváme na produkty, které nabízí konkurence, abychom si mohli udělat menší srovnání s tím, co se prodává dále na našem trhu.

Jako první za zmínku stojí společnost Chipolo s jejím produktem Card Spot. Jedná se o Bluetooth lokalizační čip s podporou iOS, mezi základní funkce patří vyhledávání zařízení a zvuková signalizace, dosah signálu 60 m. Produkt poskytuje praktické rozměry 83 mm × 53 mm × 2 mm, hmotnost 17 g a pouhý stupeň krytí IPx5. Bohužel nenabízí možnost následného dobití baterie. Výrobce udává, že výdrž baterie je 24 měsíců. Cena této karty se pohybuje kolem 869,-.

Dalším zajímavým hráčem na našem trhu je Nedis BTKF10WT Smartlife. Nejedná se sice o kartový typ vyhledávacího zařízení, ale vzhledem ke své příjemné cenovce má spoustu zákazníků i na našem trhu. Lokalizátor podporuje iOS a Android. Opět tady najdeme funkce jako zvuková signalizace, dosah 50 m, a nabízí funkci obousměrného vyhledávání. Můžete najít klíče pomocí telefonu nebo telefon pomocí klíčů. Životnost baterie je zhruba jeden rok a následně můžete vyměnit baterku. Vyhledávací zařízení obsahuje klasickou baterii CR2032. Cena tohoto produktu je na našem trhu kolem 339,-.

A jako poslední musíme zmínit produkt AlzaGuard Hero SlimTag. Jedná se o Bluetooth lokalizační čip, který je kompatibilní pouze s iOS a službou Apple Find My. Karta nabízí certifikaci MFi, šifrovaný přenos dat, funkci určování polohy, detekce pohybu, vyhledávání zařízení, navigace k zařízení, režim ztráty, zvuková signalizace, integrovaná baterie s výdrží až 6 měsíců a bezdrátovým dobíjením. Rozměry této karty jsou 5,6 × 53,6 × 2,5 mm. Cena tohoto produktu se pohybuje kolem 599,-.

Autor: Lukáš Drahozal

Zdroj: Svět Huawei ( Vlastní )

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hodnocení: 1

Zatím nehodnoceno.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *