Potíte se a máte lesklou pleť? Zapomeňte na pudr a použijte matující papírky

Teplé slunečné dny jsou mnohdy náročné nejen pro organismus, ale také pro pleť. Po zimě mívá pokožka nejnižší obranyschopnost vůči UV záření a sílící jarní slunce ji může snadno poškozovat. S několika jednoduchými vychytávkami však můžeme zajistit, aby pleť zůstala zdravá, hydratovaná a na první pohled krásná i v teplých dnech.

Slunce, teplo a vzduch plný vlhkosti mohou způsobit různé problémy, které se na naší pleti dříve či později podepíšou. Vůbec nejvíce ve slunečných dnech trpí lidé, kteří se nadměrně potí, jejich pleť je mastná a neustále se leskne.

Místo pudru zvolte matující papírky

První věc, která většinu lidí při pocitu lesknoucí se pleti napadne, je sáhnout po pudru. Existuje však hned několik variant a ne každá je pro pleť vhodná. Vůbec nejvíce póry ucpává zapečený pudr, který navíc způsobuje pocit těžkosti na pleti.

Čtěte také: Jak se obléct v horku? Vsaďte na prodyšné materiály, tmavé kousky vynechte

Lepší variantou je sypký pudr obohacený o minerály, díky nimž vaše pleť zůstane zafixovaná, absorbuje veškerý přebytečný maz a bude mít především přirozený vzhled. Fixační minerální pudr vám navíc prodlouží trvanlivost make-upu a vy na sebe nebudete muset nanášet nové a nové vrstvy.

Ještě o něco lepší vychytávku, kterou můžete použít při pocitu mastné pleti namísto pudru, vám poskytnou matující papírky. Ty jsou skvělým pomocníkem v případě, kdy chcete udržet matný make-up po celý den a nechcete na svou pleť neustále nanášet další produkty. Papírky jen přiložíte na místa, kde se vaše pleť více leskne, a odstraníte tak přebytečnou mastnotu.

Termální vody ve spreji

Další skvělý způsob, jak pleť v teplém počasí osvěžit, zklidnit a zároveň hydratovat, vám poskytne termální voda. Ta nejenže omlazuje a rozjasňuje, odstraňuje odumřelé buňky a veškeré nečistoty, ale po jejím použití zůstává pleť neobyčejně svěží a vláčná.

Mineralizující termální voda je navíc přirozeně bohatá na vzácné minerály, díky kterým zklidňuje podrážděnou pleť a posiluje její přirozenou obrannou bariéru. V neposlední řadě perfektně zafixuje make-up a osvěží tvář kdykoliv v průběhu dne.

Správné čištění

Mastné pleti můžete předejít i díky používání správné pečující kosmetiky. Především ve slunečných dnech je vhodné namísto těžkých krémů volit ty lehké hydratační, které pleť zbytečně nezatěžují. Perfektní jsou například gely s obsahem aloe vera nebo kyseliny hyaluronové, které osvěží pleť a zároveň ji hydratují.

Přečtěte si: 8 chyb, které děláte při čištění pleti. A ta pak stárne rychleji!

V neposlední řadě je důležité nezapomínat na správné čištění. Díky němu bude vaše pleť zdravá a plná energie. Vždy ale používejte kosmetiku určenou přímo pro váš typ pleti. Pravidelné čištění zamezí ucpávání pórů a tvorbě akné. Pro všechny typy je vhodná například micelární voda, která nedráždí pokožku ani neucpává póry. Navíc na sebe váže mastnotu, zbavuje pokožku nečistot a bývá obohacena o vitaminy.

Jaký tip pro krásnou pleť má modelka Andrea Kalousová?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 5. 2024

Berani, to, zda byste měli vynaložit určitý výdaj, by mohlo způsobit určité napětí mezi vámi a partnerem. Možná si myslíte, že to nyní není možné, zatímco váš přítel je rozhodnutý do toho jít. Dnes není vhodný den na to, abyste se v této záležitosti snažili dosáhnout dohody. Ani jeden z vás pravděpodobně neustoupí. Počkejte pár dní, až budete oba méně napjatí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.