Lví král se vrací s příběhem mladého Mufasy! Trailer slibuje velkolepou podívanou

Zdroj: Walt Disney

Disney nás zve na další cestu do země Lvího krále. Tentokrát půjde o film Mufasa: Lví král, který slibuje prozkoumat tajemství minulosti a otevřít nové kapitoly v životě oblíbených postav. Společnost Disney představila první trailer, a Falcon ho již nyní nabízí s českým dabingem.

„Tento příběh začíná daleko za horami a stíny, na druhé straně světla. Narodilo se tam lvíče bek kapky královské krve. Lev, který měl změnit naše životy navždy.“ Film oscarového Barryho Jenkinse (Moonlight) se odehrává před Lvím králem z roku 2019 a odvypráví příběh Simbova otce – od doby, kdy byl ještě malým lvíčetem, až po jeho vzestup na krále Lví říše. Trailer také odhalil návrat několika známých postav, včetně Zazu, Rafikiho, a dokonce i Timona a Pumby.

Čtěte také: Akční komedie z Netflixu má téměř 100% recenze. Nad uvedením v Česku visí otazník

„S těmito postavami jsem vyrůstal, tolik pro mě znamenají,“ prozradil Jenkins pro Variety. „Králové se jen tak nerodí, nejsou jen tak stvořeni. Musí se stát tím, kým jsou, prostřednictvím řady událostí, s nimiž se spousta lidí může ztotožnit. Takže z tohoto hlediska to velmi dobře zapadá do všeho ostatního, co jsem udělal. Necítím žádný tlak, jen chci odvést dobrou práci.“

Lví král z roku 2019 se stal kasovním trhákem. Remake původního animovaného filmu z roku 1994 se stal druhým nejvýdělečnějším filmem roku (po Avengers: Endgame) a celosvětově vydělal více než 1,6 miliardy dolarů. Zároveň jde o nejúspěšnější hraný remake Disneyho klasických animovaných filmů.

Mufasa: Lví král má premiéru v kinech 19. prosince.

Zdroj: Walt Disney