Sabina Remundová je v jednom kole, když už si ale najde chvilku volna, věnuje se práci na zahradě, šije, háčkuje, plete čepice z vlny lamy a nyní se chce naučit pletení košíků z proutí.


Nejlépe si prý herečka odpočine v přírodě. „Hodně v přírodě. Třeba na naší chalupě. Před dvanácti lety jsem od maminky dostala k narozeninám traktůrek české výroby. To je velký pomocník. Trávník zastřihnu raz dva a nezničím se, jako kdybych běhala za nějakou sekačkou. Děti mi vydatně pomáhají, hlavně dřív rády sekaly. Teď už jsou dospělí, a tak radši jezdí autem. Ale mně to vyhovuje, sekání trávy je pro mě příjemný relax, u kterého si navíc uvolním bolavá záda, protože se mnou ten stroj šíbuje jako při rehabilitaci,“ svěřila se Remundová v rozhovoru pro iDnes.

Aby se nemusela herečka kvůli bolavým zádům zbytečně ohýbat, nechala si speciálně upravit zahradu.

„Po padesátce jsem si pořídila vyvýšené záhony. Je to pro mě přístupnější, nemusím se u toho ohýbat až na zem, vypadá to úhledně, navíc tam má plevel složitější cestu. To mě baví. Přidávám pořád další a další. Ale někdy je období, kdy nemám na zahradu čas, protože mám sedm představení do týdne a někdy i dvoják,“ prozradila Remundová.

„Ale pěstujeme rajčata. Syn před dvěma lety udělal poprvé víno. Z révy, kterou kdysi vysadila maminka. Bylo to dobré, vypili jsme to, i když maminka je velká znalkyně vína a jen tak něco nepije. Ale bohužel šlo zatím o ojedinělý pokus,“ dodala herečka.

Chalupu kdysi koupili rodiče

Chalupu na jihu Čech před lety Sabině pořídili její rodiče, a nejen proto se i přes své vytížení snaží objekt pravidelně navštěvovat a udržovat.

„Je toho opravdu hodně. Chalupu kdysi pořídili rodiče, takže se snažíme jezdit tam co nejvíc. Nedávno jsem se tam tak krásně vyspala… I když v Praze bydlíme na moc hezkém místě, přece jen ten klid a ovzduší je tam na venkově mnohem lepší. Je to opravdu velký rozdíl,“ pochvaluje si umělkyně.

Remundová se poslední roky zaměřila na svůj jídelníček a s vařením jí často pomáhá syn Vincent, který je prý v kuchyni opravdový talent.

„Nechávám kuchtit Vincenta, protože v mých očích vaří jako šéfkuchař špičkové restaurace. Je velmi učenlivý, vyhledává si různé recepty na internetu a sleduje videa, jak se připravují. A všechno mu jde od ruky. Ví si většinou rady. Vaří rychle a jednoduše. A já po něm pak uklízím (smích). Ty společné chvilky v kuchyni mám moc ráda. Vincent teď trochu funguje i jako můj kouč. Sportuje, díky tomu prošel velkou fyzickou proměnou. Díky němu hodně přemýšlím i nad výživou,“ pěje herečka na svého synka samou chválu.

Na rady odborníků i Vincenta přestala Remundová konzumovat hned několik druhů potravin.

„Vyzkoušela jsem si, že mně dělá lépe, když nejím bílou mouku. Snažím se jí proto vyhýbat, ale neberu to nijak dogmaticky. Vincent mě třeba napomínal, když jsem si ještě do kafe dávala mléko. Kdysi mi totiž dietologové poradili, že to pro mě není vhodné. Takže jsme doma omezili i mléčné výrobky. Cítím se mnohem líp. Nechám si poradit od druhých, ale ne vždy to pak respektuju,“ uzavřela se smíchem.