Mobilní telefon Bartošové je stále funkční a schovaný na bezpečném místě. Deset let platím, aby její číslo nikdo nezískal, svěřil Josef Rychtář

Iveta Bartošová
Iveta Bartošová
Foto: Nextfoto
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 29. 4. 2024

Vdovec po Ivetě Bartošové (†48) prožívá vždy s koncem dubna smutné období. Dnes je to přesně deset let, kdy ztratil svou životní lásku, když se zpěvačka rozhodla ukončit svůj život dobrovolně skokem pod jedoucí vlak v pražské Uhříněvsi. Zůstal po ní syn Artur a vdovec Josef Rychtář, za kterého se provdala v září roku 2013. Pro ŽivotvČesku.cz podnikatel promluvil o tom, že přesně deset let platí stále operátorovi každý měsíc za mobilní služby - tím nechává aktivní její telefonní číslo. "Důvodem je, že nechci, aby ho někdo získal," upřesnil s tím, že má i telefon zpěvačky, a to uschovaný na bezpečném místě.

Tragický a nečekaný skon zpěvačky zarmoutil její přátele, fanoušky, především pak rodinu. Pravdou je, že Iveta Bartošová se dlouhá léta potýkala se špatným psychickým stavem, který tlumila léky a alkoholem. Střídala se u ní dobrá a špatná období, a to ještě v dřívější době, než poznala Rychtáře.

"Musím přiznat, že si deset let dokola kladu otázky ohledně té tragédie. Přemýšlím, jestli jsem nemohl udělat víc a zachránit ji. Jestli zkrátka bylo něco, co by to bývalo mohlo změnit. A také vím, že na ně asi nikdy odpověď nedostanu," vylíčil pro ŽivotvČesku.cz Josef Rychtář, který některé věci, které patřily umělkyni, stále uchovává takzvaně »aktivní« jako vzpomínku.

Příkladem je telefonní číslo Bartošové, které deset let podnikatel platí, i když číslo nepoužívá. Jak sám uvedl, nehodlá to ani do budoucna měnit.

"Stále hradím fakturu za mobilní služby operátorovi, takže číslo stále funguje. Důvodem je, že nechci, aby ho někdo dostal a mohl říkat, že má číslo po Ivetě Bartošové. Je to de facto pro mě taková úcta a zachování vzpomínky," prozradil pro ŽivotvČesku.cz vdovec.

Redakci zajímalo, zda má i zpěvaččin telefonní přístroj. Josef Rychtář uvedl, že ano a že je na bezpečném místě. "Mám ho doma v trezoru. Prostě některé věci se nevyhazují a připomínají toho člověka, jako by tu byl s námi," dodal Josef Rychtář pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.