Hlavní obsah

Ponožky už schovávat nemusíte. Nechte je vykukovat z tenisek i v případě, že je oblékáte k sukni

Foto: Christian Vierig , Gettyimages.com

Foto: Christian Vierig , Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud obouváte tenisky s naprostou samozřejmostí i k sukním a šatům, můžete zajít ještě o krok dál. Inspirujte se oblíbeným street stylovým trendem a nechte z bot vykukovat klasické ponožky. Po těch super nízkých, které beztak sklouzávají z paty, se vám určitě stýskat nebude.

Článek

Z tenisek a sukní se stal během posledních let silný pár, který už asi nikoho nezaskočí. Tenisky jsme se naučily nosit ke všemu a k ryze ženským kouskům, jako jsou sukně nebo šaty, tvoří příjemný stylový kontrast. A nemusíte už teď do tenisek přidávat jen nizoučké ponožky, které navzdory silikonovým proužkům jen málokdy drží na noze celý den.

Trend, který není pro každého

Spojení sukně, tenisek a přiznaných ponožek není pro každého. Nechat z bot vykukovat ponožky má pořád punc rebelie a hodí se k nositelkám, které k módě přistupují otevřeně, hravě a nebojí se experimentovat. Pokud jsme proto právě popsaly váš opak, klidně ponožky dál schovávejte a do ničeho se nenuťte – výsledek by beztak nebyl autentický.

K čemu tohle duo přidat?

Pokud vám kombinace šatů a ponožek přijde naopak zábavná a lákavá, poradíme vám, jak na to. Většina módních influencerek sahá po klasických bílých ponožkách, které se hodí ke všem typům a barvám jak tenisek, tak outfitů. Nejlépe ponožky s teniskami vypadají k šatům nebo sukním v kratších délkách, přidat je ale samozřejmě můžete i k delším kouskům. U těch se zvyšuje riziko optického zkrácení nohou, čemuž ale můžete předejít například tak, že zvolíte sukni a vršek v podobném tónu (monochromatický look je zkrátka lichotivý) nebo sáhnete po šatech, které tohle pravidlo naplňují také. A bez práce.

Tenisky a ponožky v akci

A ke kterým sukním a šatům můžete tenisky přidat? Vesměs ke všem. Tahle kombinace je založená na wrong shoes theory, podle které se k oblečení vyplatí přidat kontrastní, v podstatě nehodící se boty, což má ve výsledku zajistit mnohem zajímavější outfit. Tenisky dodají oblečení automaticky ležérnější a podle typu tenisek i sportovnější ráz, což z téhle kombinace dělá ideální tip pro všední (ale stále stylové) dny.

Pokud si chcete o tomto trendu udělat konkrétnější představu, projděte si následující street stylové fotky. Uvidíte, jak tohle spojení svědčí krátké sukni, ale i midišatům nebo třeba šortkám.

Načítám