Hlavní obsah

Farna, Nesvačilová, Burešová. Slavné mámy balancují mezi prací a rodinou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dělat naplno svoji práci, kterou milujete? Kdo by si to nepřál. Ale co když jste máma malých dětí… Balancování mezi prací a rodinou je těžká disciplína. Jak ji zvládají slavné dámy, co třeba před divadelní premiérou prožívá Marika Šoposká a co dělá po vyprodané O2 areně Ewa Farna?

Článek

Work-life balanc řeší muži i ženy, staří i mladí. Pro ženy je to téma asi o trochu palčivější, zvlášť když jsou děti ještě malé. Dilema seberealizace vs. čas s dětmi není snadné vyřešit. To, zda budete mít dost času na práci, která vás baví a živí, a zároveň i na sebe a svou rodinu, ovlivňuje mnoho faktorů. Vedle pracovních podmínek a přístupu zaměstnavatele i například podpora od ostatních členů rodiny.

V nedávné době toto téma otevřelo hned několik slavných a ve své profesi úspěšných žen. Ewa Farna sdílela realitu po vyprodaném koncertu, Marika Šoposká zase před divadelní premiérou.

Ewa Farna

Polsko-česká zpěvačka jede neskutečné bomby. Její nedávný koncert v O2 areně byl nejen vyprodaný, ale i obrovský zážitek a skvělá show na světové úrovni. Ewa odvedla profesionální výkon, se svým týmem si dala záležet a fanoušci to ocenili.

A ocenili i ukázku reálného života, kterou zpěvačka a dvojnásobná maminka následně sdílela na svých sociálních sítích s hashtagem #vyjadridenfotkou. V pátek se Ewa ukázala v blyštivém kostýmu na stage a v pondělí už v domácím oblečení a bez make-upu, kterak si s rodinou opéká buřtíky. A fanoušci to komentovali „on fire v pátek i v pondělí“ nebo „v pátek jsi zapálila O2 arenu, v pondělí ohniště“. A jedna sledující dodala: „Já fandím tomu, že není nějaká fiflena, ale dokáže si užívat obyčejný život i přes tu slávu.“

Foto: Profimedia.cz

Ewa FarnaFoto: Profimedia.cz

Marika Šoposká

Všestranná herečka jde v poslední době z role a do role, ale zároveň je dvojnásobnou maminkou. Nedávno měla v divadle Studio DVA premiéru hra Štíři z února, kde nejen hraje, ale jejíž je s Miroslavem Krobotem spoluautorkou a kterou i spolu režírovali.

Nervozitu tedy prožívala dvojnásobnou. Veřejně sdílela náročné období, kdy dopoledne zkoušela a odpoledne se věnovala dětem. A nezapomněla poděkovat za podporu jak divadlu, tak svému muži. Zaměstnavateli za svobodu, důvěru a podmínky, které by si přála pro všechny pracující maminky. A svému manželovi Petru Čechákovi mimo jiné za to, že v noci vaří, aby ona odpoledne po příchodu ze zkoušky mohla jídlo jen servírovat.

Foto: Profimedia.cz

Marika ŠoposkáFoto: Profimedia.cz

Petra Nesvačilová

Uznávaná režisérka a oblíbená herečka s výrazným komediálním talentem je maminkou roční Jasmínky a má jasno: „Dělám si to co nejjednodušší a priorita jsme já, Jasmínka a můj muž.“ Co to konkrétně znamená? Například to, že v pondělí chodí Petra s dcerou na baby jógu a není možné, aby natáčela.

Velmi pomáhá i dobré zázemí. „Mám dobrého muže, moje máma a tchyně, tedy babičky, fungují.“ Zároveň to má v hlavě srovnané. „Mám jasný řád, co a jak, a nepodceňuji nic.“

Je velmi ráda, že práci a rodinu sladit jde a že její malá dcera má mámu, která dělá, co ji baví. „Pro mě práce není práce, ale hraní si a radost a jsem ráda, že to ona vidí,“ vysvětluje hvězda seriálu Osada a soutěžního pořadu Inkognito.

Foto: Profimedia.cz

Petra NesvačilováFoto: Profimedia.cz

Eva Burešová

Populární zpěvačka a herečka je i maminkou dvou synů. Ač nyní žije ve spokojeném partnerském vztahu s šéfkuchařem Přemkem Forejtem, zažila i období, kdy byla svobodná máma a musela se pěkně otáčet, aby sebe i syna zabezpečila. Tehdy jí pomáhala maminka a ona si v sobě dlouho nesla přesvědčení, že co se týče zaopatření, může se spolehnout jen na sebe, maximálně na své rodiče. Vloni ale podruhé porodila, hrála v seriálu, nazkoušela hlavní roli v muzikálu The Bodyguard a ještě odjela turné.

Až když v prosinci skončila v nemocnici, uvědomila si, jak řekla v podcastu Bubliny, jakou oporou jí partner je, že může předat i kus své zodpovědnosti, a rozhodla se trochu zvolnit a dát si například pauzu v seriálu Zoo.

Foto: Profimedia.cz

Eva BurešováFoto: Profimedia.cz

Načítám