Obrázek k článku Eminem překvapil fanoušky. Na novém albu zabije sám sebe
| Šárka Hellerová | Foto: Craig McDean, Universal Music

Eminem překvapil fanoušky. Na novém albu zabije sám sebe

Slim Shady EP vyšlo před dvaceti sedmi lety a nyní se Eminem chystá poslat své slavné alter ego pod drn. „Věděl jsem, že pro Slima je to jen otázkou času,“ prohlásil v upoutávce na novou desku.

Tři roky od překvapivého vydání alba Music to Be Murdered By Eminem přichází s další novinkou. Oznámil ji krátce před svým vystoupením na letošním NFL draftu v Detroitu. Než zahájil tuto událost amerického fotbalu, vypustil do světa upoutávku, jejímž dějem provází televizní reportér. „Antihrdina, známý jako Slim Shady, nemá díky svým složitým a často kritizovaným jazyk lámajícím rýmům nouzi o nepřátele,“ hlásí zpravodaj, kterého na obrazovce vystřídá 50 Cent: „Není to přítel, je to psychopat,“ říká vážným hlasem.

„Hrubé texty a kontroverzní šprýmy mohly nakonec vést k jeho smrti. Připojte se ke mně a rekonstrukcí událostí, které vyústily vraždou Slima Shadyho,“ pokračuje reportér a hluboký hlas na pozadí pokládá zásadní otázku. Kdo zabil Slima Shadyho? Odpovědi můžeme čekat v létě, kdy má dvanáctá rapperova deska vyjít. Bude se jmenovat The Death of Slim Shady (Coup De Grâce).

Jednapadesátiletý ikonický americký rapper Marshall Bruce Mathers III, známý jako Eminem, debutoval v roce 1996 albem Infinite. A zdá se, že jeho kariéra vskutku zatím nekončí.