Seznam média zfúzuje se Silky, získá přímo většinu v Borgisu

úterý, 30. dubna 2024, 06:50 Tisk MediaGuru

Společnost Silky, dosavadní hlavní akcionář vydavatelství Borgis, podle návrhu zanikne. Její podíl přejde na společnost Seznam.cz média.

Ilustrační foto, zdroj: MediaGuru.cz

Ilustrační foto, zdroj: MediaGuru.cz

Společnost Seznam.cz média se sloučí se společností Silky, kterou už od loňska stoprocentně ovládá. Díky tomu tak bude mít Seznam.cz média, ovládaná společností Seznam.cz, většinovou přímou účast ve vydavatelství Borgis, vydavateli deníku Právo. Společnost Silky zanikne. Vyplývá to z projektu fúze uloženého ve Sbírce listin. 

Jde o očekávaný krok, jelikož Seznam.cz média v loňském roce zcela převzala firmu Silky, kterou do té doby stoprocentně vlastnil šéfredaktor deníku Právo Zdeněk Porybný. Silky je s podílem 58,4 % hlavním akcionářem vydavatelství Borgis. 

Seznam.cz navíc sám vlastní v Borgisu podíl ve výši ve výši 33,6 %

Seznam.cz založila společnost Seznam.cz média v roce 2021 právě s cílem, že pod ní bude postupně koncentrovat své publikační a vydavatelské aktivity. Vedle Silky má majetkovou účast i ve společnosti Seznam Zprávy.

Získání většinového podílu ve společnosti Borgis bylo podle loňského vyjádření člena představenstva Seznamu Pavla Zimy logickým završením dvacetileté vzájemné spolupráce mezi vydavatelstvím Borgis a Seznamem. „Navýšení našeho podílu jsme s majitelem Borgisu Zdeňkem Porybným domluvili už v roce 2013 a na přelomu roku jsme ho pouze realizovali," uvedl.

Seznam začleňuje do reklamního prodeje i deník Právo

úterý 28. listopadu 2023

ÚOHS: Seznam.cz může koupit vydavatele deníku Právo

pátek 30. června 2023

-mav-