Česko svým koncertem poctí Take That i Billie Eilish

Take That | Zdroj: facebook.com/takethat

S koncem dubna přišlo oznámení koncertů hned dvou světových superhvězd, ačkoliv spolu nemají mnoho společného. Jde o ikonický britský boy band Take That a také o americkou zpěvačku Billie Eilish. Na oba interprety se těší fanoušci po celém světě a nově nejsou výjimkou ani ti čeští.

Kapela Take That pochází z anglického města Manchester a bez menších pochyb jde o jeden z nejúspěšnějších boy bandů všech dob. Skupina zažila raketový úspěch v první polovině 90. let, nepřežila však odchod Robbieho Williamse. Již od roku 2005 pak ovšem zejména hlavní tahoun Gary Barlow ukázal, že to jde i bez Robbieho, a to více než jen dobře. Take That od té doby přinesli na svět celých šest řadových desek, které sklízí takový úspěch, že by bylo poměrně krátkozraké mluvit o nich pouze jako o “návratových”. Zatím poslední počin nese jméno This Life a vyšel roku 2023. V České republice se skupina dosud nikdy neukázala, brzy však přijde změna!

Čtěte také: Billie Eilish poprvé v Praze: Pro fanoušky bomba, ostatní ale musí přesvědčit příště

Losangelská rodačka Billie Eilish patří v mladé generaci k jedné z mála umělkyní, jež se můžou těšit z masové fanouškovské základny po celém světě a o které snad každý přinejmenším slyšel. Její styl songů i zpěvu mnohé inspiroval a jiní zase přísahají, že jim změnil život. Prach se ani zdaleka nestihl usadit na její třetí řadovce, která dostala jméno Hit Me Hard and Soft a které přijede představit také do Prahy. Take That své české fanoušky potěší již letos na podzim, a sice 16. října 2024. Na Billie Eilish si její vyznavači počkají o něco déle, a sice na 1. června 2025. Prvně jmenovaní vystoupí v O2 universu, zpěvačka zase v O2 areně. Vstupenky na oba koncerty budou již počátkem května k mání v sítích TicketmasterTicketportal a také na stránkách společnosti Live Nation.


Napište komentář

Michal Tykva
O Michal Tykva 402 Článků
Narozen 1999 v Kolíně, nyní si užívám rozmanitého studia na FHS UK a především ještě rozmanitějšího světa muziky