Uprchlý vězeň

Hádanky a hlavolamy jsou víc než zábavnou kratochvílí. Jsou především jedinečným tréninkem našeho mozku, který rozhýbe všechny mozkové závity. Abyste hádanky či hlavolamy byli schopní vyřešit, musíte se soustředit a umět přemýšlet. 

Řešení je často ukryté v naprostých – na první pohled našim očím neviditelných – detailech. Proto je nutné vnímat všechny případné odlišnosti, barvy, tvary i velikosti, které nás mohou zavést k cíli. 

Pravidelným procvičováním podobných výzev můžete zlepšit kognitivní schopnosti, vypilovat smysl pro detail a naučit se pracovat pod náporem nelítostně ubíhajícího času. 

Příkladem takového hlavolamu je i náš obrázek. Na zdánlivě obyčejném výjevu tří osob na bowlingu je ale výzva, která čeká na vaše objevení. Mezi zobrazenými osobami se nachází uprchlý vězeň. 

Vaším úkolem pak je určit, která ze tří osob tímto vězněm je. Bude to žena sedící nalevo, nebo naopak muž sedící napravo? 

Kdo to je?

Také to může být muž se zrzavými vlasy, který právě hodil bowlingovou koulí. Jenže jak uprchlého vězně poznat? Abyste byli tuto hádanku schopní vyřešit, je třeba bystrého pohledu a vyvinutého smyslu pro detail. 

Co vidíte jako první? 

Zdroj: Youtube

Bez nich to bohužel nebude možné. Nejprve si však nastavte časovač hodinek na námi požadovaný čas. Máte pouhých 5 vteřin, abyste záhadu uprchlého vězně vyřešili. 

To je poměrně málo. Přesto to jde, pokud rychle najdete indícii, která vás dovede k cíli. Je potřeba nevynechat jediný detail, jedinou maličkost, která uprchlého vězně usvědčí. 

V okamžiku, kdy se časovač vašich hodinek zastaví, zastavte se spolu s ním. Pokud jste v jedné z přítomných osob uprchlého vězně rozpoznali, pak vám patří veliká gratulace. Pro tentokrát to rozhodně nebylo snadné. 

Pokud však stále nevíte, která ze tří přítomných osob uprchlým vězněm je, pak nezoufejte. My řešení známe a rádi vám ho povíme. Uprchlým vězněm je žena s hnědými vlasy sedící nalevo. Víte, co ji usvědčilo? 

Má na své noze přivázaný řetěz s železnou koulí. Jelikož si ji však položila vedle ostatních bowlingových koulí, byla takřka k nerozeznání. Přesto ji při skutečně pozorném pohledu nejde přehlédnout. Tak co, už ji vidíte? 

Zdroje: www.jagranjosh.com, www.thesun.co.uk, www.indiatimes.com