Tomáš Plekanec se proslavil nejen díky své úspěšné kariéře v hokeji, ale i díky vztahu s hvězdou českého showbyznysu, Lucií Vondráčkovou.

Sportovec a zpěvačka spolu bydli osm let a narodili se jim dva synové, pak ale z ničeho nic přišla krize, kterou dvojice nerozdýchala a následoval drsný rozvod.

Vše se propíralo v médiích, což bylo Plekancovi velmi nepříjemné, jelikož o svém soukromí nikdy příliš nemluvil a rozhovory rozdává velmi zřídka.

Stejný postoj měl sportovec už v době, kdy žil po boku známé zpěvačky. V té době Plekanec chtěl, aby se o nich psalo co nejméně a Vondráčková proto nesměla nic říct ani sdílet fotky dětí na sociální sítě, což respektovala.

Po rozchodu a seznámení s tenistkou Lucií Šafářovou se ale hokejista doslova proměnil před očima a dokonce čas od času komentoval dění okolo svého rozvodu.

Nejdřív Tomáš ohlásil rozpad manželství a pak dokonce Lucii obvinil ze lží, že jen před novináři pláče, ačkoliv o rozvodu věděla už dávno.

I když se ale Plekanec s novým vztahem otevřel, když má zavzpomínat na své hokejové začátky, stále je velice skoupý na slovo.

Rodák z Kladna měl k hokeji blízko už dětství, jelikož se v jeho rodném městě hokejem žije. Jelikož sportovec pochází z generace Voráčka, Pavelce, Tlustýho a dalších hokejových hvězd, hvězdná kariéra na sebe nenechala dlouho čekat a Tomáš dostal nabídku hrát v NHL.

Málokdo přitom ví, že před dráhou profesionálního hokejisty vystudoval dálkově soukromou střední školu v Kladně, obor veřejná správa, aby měl alespoň maturitu. V případě, že by mu nevyšel sport, mohl se Plekanec živit jako úředník.

Tomáš Plekanec se narodil 31. října 1982 v Kladně a je to český hokejový trenér a bývalý střední útočník.

Odchovanec kladenského klubu hrál od roku 2002 celkem 16 let v Severní Americe a v NHL, kde byl členem klubu Montreal Canadiens a absolvoval celkem 1001 zápasů.

Po rozpadu vztahu s Lucií Vondráčkovou v roce 2018 působil především v klubu Rytíři Kladno. Kariéru pak ukončil na podzim roku 2023 a v listopadu 2023 se stal asistentem trenéra české hokejové reprezentace.

Plekancovi sice první manželství nevyšlo, krátce po rozchodu se ale seznámil s tenistkou Lucií Šafářovou a v roce 2019 se jim narodila dcera Leontýnka. V září 2021 se konala svatba a následující rok hrdličky přivítaly na svět syna Olivera.

Zdroje: Blesk, Šíp

Související články