Blue Book 2024: Tiffany Céleste

30. Duben 2024 | Redakce LUXUS.cz | čtenost se zde objeví 30. 05. 2024

Nejnovější kolekce šperků je okouzlující cesta vesmírem, inspirovaná legendárním designérem Tiffany & Co., Jeanem Schlumbergerem. Kolekce představuje jeho ikonické nebeské motivy v novém světle, každý kousek kombinuje na míru řezané diamanty a drahokamy s unikátními tvary a vizemi.

Křídla

Křídla jsou ikonickým motivem v repertoáru Jeana Schlumbergera. Tyto zářivé tvary s intenzivním použitím diamantů reinterpretují křídlaté siluety designéra. Působivý náhrdelník představuje mimořádně vzácný středový kámen: oválný diamant s barvou D a interně bezchybný, který má více než 20 karátů.

Šíp

Jako by se vznášel oblohou od výstřelu z luku, motiv šípu je přepracován do opakujících se, složitých vzorů, které evokují jeho rychlost. Výrazným designem v této kapitole je dechberoucí náhrdelník s neupravenými váženými kolumbijskými smaragdy v řezu esmeralda, celkem více než 12 karátů. Archivní spona inspirovaná šípem od Jeana Schlumbergera je inspirací pro tuto kapitolu. Přepracovávajíce ikonické motivy šípu na broži, nové designy představují složité, vzdušné tvary, každý ručně vytvořený, které povznášejí vážené drahokamy.

Paprsek světla

Inspirací jsou archivní brože Jeana Schlumbergera, které napodobují pozlacené sluneční paprsky, tyto designy zobrazují jemné projevy neuchopitelných paprsků světla vyjádřených pomocí detailů z 18karátového zlata, které se šíří ven z výjimečně sladěných červených a růžových spinelů. Náhrdelník Paprsek světla byl vyroben během 1 379 hodin a osazen trojúhelníkově řezaným růžovým spinelem o více než 4 karátech, trojúhelníkově řezaným červeným spinelem o více než 3 karátech, 17 červených spinelů ve tvaru hrušky s celkovou hmotností přesahující 44 karátů a 755 kulatých briliantových diamantů s celkovou hmotností přesahující 80 karátů.

Kapitola Paprsek světla je inspirována archivní broží Jeana Schlumbergera. Transformovatelné designy v této kapitole zahrnují náhrdelník, který lze nosit jako brož, a náhrdelník, který se přeměňuje na tiáru. Design náhrdelníku-tiáry představuje dechberoucí doplněk, který ukazuje hruškovitě řezaný červený spinel o více než 4 karátech.

Apollo

Nathalie Verdeille, hlavní umělecká ředitelka společnosti Tiffany & Co., vycházela z nejznámějších prvků brože Apollo Jeana Schlumbergera, aby vytvořila nové siluety založené na originálu. Nathalie Verdeille vyzvala řemeslníky, aby provedli nepřetržitou plochu osazenou diamanty pavé, vrstvené pod 18karátovými zlatými hroty.

Zlaté hroty vypadají, jako by plavaly ve své dimenzionalitě. Zpracované s pečlivou pozorností k detailům, tyto odvážné 18karátové zlaté mistrovské díla povyšují klasické drahokamy Tiffany: žluté a bílé diamanty. Každá část byla vytvořena individuálně tak, aby se dokonale spojila. Každý drahokam má nepravidelný řez, kterým následuje uspořádání diamantů.

Galerie