Celebrity

30. dubna 2024 09:00

Eliška Reiglová

Lží bylo dost, říká Denisa Šuralová. Turci si podle ní na Josefovi udělali velkou reklamu

Psal se rok 2019, když talentovaný fotbalista Josef Šural zemřel v Turecku při tragické dopravní nehodě. Bylo mu pouhých 28 let a na tomto světě po sobě zanechal manželku Denisu a dvě malé dcery. Vdova poprvé po pěti letech prolomila mlčení, aby udělala jasno v tom, jak neférově s ní po smrti manžela bylo zacházeno.

Život Josefa Šurala ukončila tragická dopravní nehoda. Řidič minibusu, v němž se vracel z utkání, usnul za jízdy a sjel do škarpy. Celá trasa byla dlouhá 570 kilometrů a smutná událost se odehrála jen pět kilometrů před cílem. Talentovaný fotbalista z vozidla vypadl a utrpěl těžká poranění hlavy, kterým v nemocnici podlehl.

Ač v v tureckém Alanyasporu hrál jen tři měsíce, byl pak pro něj uspořádán ceremoniál jako pro týmovou legendu. U piety nechyběl ani turecký ministr zahraničí. O půl roku později pak byla odhalena socha na jeho památku. Denisa Šuralová, vdova a nyní také již trojnásobná matka, má den skonu svého muže vypálený v paměti.

Čtěte také: Turecká legenda o zesnulých fotbalistech: Šurala všichni milovali, smrt Rajtorala byla šok

„29. 4. je pro mě nejhorší datum. Každý rok tento den vůbec nezvládám a mám totální blok, kdy s nikým nekomunikuji a jsem kompletně mimo,“ přiznala Šuralová v rozhovoru pro web Expres.cz. V něm se také rozhodla na pravou míru uvést nepravdivé informace, o nichž se dozvěděla, že kolují především mezi Turky.

Turecké lži

„Lží už bylo dost! Akorát se bavím se ženou, která žije v Turecku, a ona mi psala, že velká část Turecka si myslí, že mi klub v té době velmi pomohl a doplatil Pepovu smlouvu. Chci, aby bylo jasno a všichni věděli, jak se skutečně zachovali. To, jak se zachovali, je opravdu smutné,“ řekla jasně Denisa, pro níž období po smrti manžela bylo těžké i proto, že z ní zničehonic byla matka samoživitelka.

Mnozí totiž předpokládali, a některým to zřejmě bylo i tvrzeno, že když Josef Šural zemřel, bylo vdově vyplaceno to, co mu smlouva v Turecku slibovala. Opak je ale pravdou. Ač její uplakané snímky tehdy obletěly svět a bylo jasné, že bude potřebovat pomoc, od klubu se jí nedočkala. Solidarita, kterou svět viděl v médiích, byla z turecké strany jen naoko.

Čtěte také: Jako noční můra. Turecký doktor vzpomíná, jak se snažil udržet naživu fotbalistu Šurala

„Nechtěli doplatit manželovu smlouvu a ani dát to, co dlužili za minulé měsíce. Věděli, že jsem zůstala sama s malým miminkem, ale právo v Turecku jim hrálo do karet. Je to hnus. Turci si na mém manželovi udělali jedno velké PR, ale pravda je úplně jiná. Opravdu ke mně byli drsní. Nechtěli za nic vzít zodpovědnost a do očí mi říkali úplně něco jiného, než celému světu,“ dodala.

Podívejte se také na rozhovor s Tomášem Řepkou:

Sdílejte článek
Štítky smrt Turecko manželé fotbalista Solidarita Josef Šural Denisa Šuralová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 5. 2024

Berani, to, zda byste měli vynaložit určitý výdaj, by mohlo způsobit určité napětí mezi vámi a partnerem. Možná si myslíte, že to nyní není možné, zatímco váš přítel je rozhodnutý do toho jít. Dnes není vhodný den na to, abyste se v této záležitosti snažili dosáhnout dohody. Ani jeden z vás pravděpodobně neustoupí. Počkejte pár dní, až budete oba méně napjatí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.