Herečka opustila nekonečný seriál kvůli mateřským povinnostem. Následně se začala věnovat krátkodobějším projektům. Velké změny udělala ve stejném období i v soukromém životě. Po rozvodu si začala více hlídat své soukromí. Totožnost partnera tají.

Zlatá labuť

Její role ve Zlaté labuti prošla velkou proměnou. Nejprve navštěvovala restauraci Zlaté labutě každý den a čekala na bývalého milence. Nyní se z Elišky stala servírka ve zmíněné restauraci.

"Eliška byla krásně oblečená, neměla vůbec žádný text, jenom mlčela, byla tajemná a míchala kávu. A to si přeje každá herečka, aby měla natáčecí dny, nemusela se učit text, všichni se o ní bavili a ještě jí to slušelo," prozradila o své roli pro Extra.

„Postava má číslo 29, což je moje šťastné číslo, stejně jako číslo 9, protože jsem se 29. 9. 1979 narodila,“ objasnila.

Seriál Zlatá labuť už dotočil. Maurerová ovšem ani chvíli nezahálela a vrhla se do další práce. Nyní se bude soustředit na audio tvorbu. "Budu spíš používat svůj hlas než to, jak vypadám," dodala ke svým plánům.

Dobový seriál TV Nova má pro Míšu speciální význam i z dalšího důvodu. Toto období si spojuje hlavně s milovanou babičkou, která letos zemřela. „Když jsem se roku 1979 narodila, moje maminka ještě dokončovala studium v Praze na vysoké škole a většinu péče o mě převzala babička. Babička Jožka. Skromná, laskavá a obětavá žena s tak velkým srdcem, že samu sebe vždycky stavěla až na poslední místo. Babička se narodila před válkou, jako pátá ze čtrnácti sourozenců. Jako malá jsem milovala její vyprávění o tom, jaké to bylo za války, když byla ještě dítě. Učila mě krásné lidové písničky, háčkovala a pletla mi svetry, které jsem se v pubertě styděla nosit, a pekla ten nejlepší tvarožník, který jsem kdy jedla,“ vyznala se na Instagramu milované babičce.

Právě babička v Míše objevila herecký talent. "Ona měla takový hezký přímočarý přístup k životu. Nebyla studovaná a přespříliš vzdělaná, ale vždycky všechno, co říkala z těch svých zkušeností, byla ve finále pravda a vždycky se to potvrdilo. Ona byla první, která ve mně odhalila exhibicionistické sklony a snahu stát spíš na jevišti než v hledišti, takže to podporovala a hrozně mi fandila. Byla moje první velká fanynka," prozradila.

Tři děti a tajemný partner

Čtyřiačtyřicetiletá herečka má doma dva puberťáky. Jejím dvojčatům Josefovi a Magdaleně je 15 let. "Vzhledem k tomu, že jsou skvělí, chytří, báječní a nejkrásnější na světě, já jim všechno hned odpustím. A ještě ke všemu nás teď neminulo to hezké období přijímaček. Oni to zvládají, ale já to s nervy nezvládám," přiznala.

Stejným směrem jako maminka se nevydají. "Budu šťastná, když děti budou spokojené, nejsem ta, která by je ponoukala tímto směrem. Tato práce je sice pro mnoho lidí zvenku hodně atraktivní, ale není úplně jednoduchá. Myslím si, že když budou dělat něco, co bude perspektivní i za 20 let, budu raději," dodala.

Třetí dítě herečky dcera Emma je od svých sourozenců mladší o deset let. Je tak benjamínkem rodiny. „Hlavní je se z toho nezbláznit. Dvojčata jsou v pubertě, takže si jedou podle sebe a Emma je parťačka,“ řekla pro Blesk. Totožnost tatínka Emmy úspěšně tají už více než 9 let.

Úlet ji stál manželství

Současný partner se drží v ústraní z pochopitelných důvodů. Michaela Maurerová je veřejně známou osobou a už jednou ji to stálo manželství. V době, kdy byla vdaná za úspěšného podnikatele a miliardáře Michala Kožíška, měla půl roku po svatbě před zraky fotografů intimní chvilku s produkčním Ondřejem Potykou. Fotografové je tehdy nachytali, jak se líbají.

„Byl to večírek, po dlouhé době jsem se bavila, becherovka tekla proudem a Ondřej je fakt kamarád. Mám doma manžela, kterého opravdu miluji. Jestli člověk po pár becherech dá někomu pusu (velmi zbytečnou), je to dost malej důvod na to, aby to všem ublížilo,“ prohlásila tehdy pro Spy herečka.

Související články