AZ-kvíz: Se znalostmi od A do Z můžete v našem kvízu jedině uspět

AZ-kvíz: Se znalostmi od A do Z můžete v našem kvízu jedině uspět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Abyste vyhráli v AZ-kvízu, musíte mít přehled, znalosti, schopnost strategického uvažování, postřeh a také jistou dávku štěstí. V našem kvízu si můžete nanečisto vyzkoušet, jestli se vám dostává všeho potřebného.

Nemyslíme si, že je to možné, ale i kdybyste snad o televizní soutěži AZ-kvíz nikdy neslyšeli, můžete si už z jejího názvu snadno vyvodit, že od soutěžících vyžaduje široký přehled a znalosti ze všech možných oborů.

Název je v souladu také se samotnou hrací tabulí, která má podobu trojúhelníku a na níž se jednotlivé otázky schovávají pod políčky označenými písmeny abecedy. Soutěžící si tak vždy vyberou nějaké písmeno, aniž by předem tušili, jaká záludná otázka na ně číhá. Cílem je z písmenek poskládat řetěz a propojit tři strany trojúhelníku, takže vlastně musíte mít nejen rozsáhlé vědomosti, ale i dobrou strategii, abyste vyzráli nad soupeřem. 

AZ-kvíz se vysílá už od roku 1997, jedná se tedy o nejdéle vysílaný soutěžní pořad tohoto druhu v České republice. Ale snad ani nestárne a pořád nás baví, dokonce tak, že v jeho duchu vytváříme vlastní kvízy. Vyzkoušejte si třeba tento a ukažte nám, jaké máte znalosti.

Pro skutečné milovníky AZ-kvízu máme k dispozici celou řadu podobných kvízů, stačí si vybrat. Dopřejte si pár dalších chvilek relaxace s oblíbenou soutěží v prostší, ale zábavné formě.

Zdroj článku: