Evropská a Konferenční liga UEFA míří na Nova Sport

úterý, 30. dubna 2024, 09:00 TV MediaGuru

Sportovní stanice skupiny Nova získávají zápasy první volby Evropské a Konferenční ligy UEFA.

Zdroj: TV Nova

Zdroj: TV Nova

Stanice Nova Sport bude nově vysílat zápasy z Evropské a z Konferenční ligy UEFA. Od nové sezony budou patřit čtvrteční fotbalové večery na Nova Sport 5 první volbě zápasu Evropské, nebo Konferenční ligy UEFA.

„Ve fotbalových studiích se opět představí stálí experti, společně s novými posilami, které představíme na startu nové sezony. K zápasům českého zástupce budeme nabízet maximální servis v podobě našeho štábu, který bude cestovat s týmem,“ říká šéf fotbalové sekce Nova Sport Milan Štěrba.

Od nadcházející sezony se Evropská a Konferenční liga UEFA  rozšíří z 32 na 36 týmů. Přechází se na systém ligy, ve které budou kluby seskupeny do jedné společné skupiny v rámci každé pohárové soutěže. Každý tým bude mít zaručené čtyři domácí a čtyři venkovní zápasy. Český fotbal bude mít v obou soutěžích  několik zástupců.

Zápasy Evropské nebo Konferenční ligy budou k dispozici na nedávno spuštěné stanici Nova Sport 5, která je v nabídce O2 Czech Republic, Telly, Skylink a nově také u Vodafone. Stanice Nova Sport 6 je k dispozici v nabídkách O2 Czech Republic, Telly a opět nově u distributora Vodafone.

Evropskou a Konferenční ligu UEFA dosud bezplatně vysílala Česká televize, z placených televizí pak stanice Sport 1 a Sport 2. Jejich provozovatel nedávno oznámil, že prodloužil vysílací práva o další tři sezóny.

Naopak Česká televize o přenosy z evropských fotbalových pohárů přišla. „V současné chvíli nemáme z evropských pohárů nic. Tato ztráta nás mrzí, ale o úspěchu v tendru rozhodují finance a ceny vysílacích práv rostou skokově. V daném období nabídneme divákům mistrovství světa v ledním hokeji, mistrovství Evropy v atletice, fotbalové Euro a olympijské hry," řekl ČTK výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Evropské fotbalové poháry tak budou od příští sezóny k vidění pouze na placených TV kanálech. 

-mav-

Vodafone zařazuje kanály Nova Sport 5 a Nova Sport 6

úterý 30. dubna 2024