Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
30. dubna 2024 9:09
Čas čtení 0:56
Anna-Marie Hanzlíková

„Já jsem tady oběť,“ stěžuje si žena, která se stala předlohou seriálu Baby Reindeer

„Já jsem tady oběť,“ stěžuje si žena, která se stala předlohou seriálu Baby Reindeer
Zdroj: Netflix / propagační materiál
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Seriál Baby Reindeer aktuálně na Netflixu boří žebříčky sledovanosti, jedničkou se stal ve více než třiceti zemích. Ozvala se však žena, která je Marthou ve skutečném životě. Ze stalkingu naopak obvinila autora a hlavního herce onoho seriálu.

Seriál Baby Reindeer (v češtině Sobík) vypráví o dvacátníkovi Donnym Dunnovi, který se stal obětí stalkingu. Za cíl si ho v seriálu zvolila Martha, bývalá právnička s temnou historií.

Doporučeno
Billie Eilish se vrací do Prahy! Kdy se na ni můžeš těšit? Billie Eilish se vrací do Prahy! Kdy se na ni můžeš těšit? 29. dubna 2024 15:22

Donnyho hraje Richard Gadd. Ten také napsal scénář, který vznikl jako adaptace stejnojmenné one-man show. Podle něj v ní má vycházet ze své vlastní zkušenosti, kdy se měl on sám stát obětí stalkingu a sexuálního obtěžování.

Po úspěšném uvedení seriálu se ozvala i skutečná Martha. Aniž by prozradila své občanské jméno, promluvila pro britský deník Daily Mail. A ze stalkingu naopak obvinila Gadda. „Používá Baby Reindeer, aby mě stalkoval. Já jsem oběť. Napsal o mně zatracený seriál,“ řekla v rozhovoru. Rázně také odmítla, že by Richarda kdy měla stalkovat.

Přestože autor i druhá herečka vyzvali, aby se lidé nesnažili protagonisty*protagonistky seriálu dohledat v reálu, protože to není pointou seriálu, žena tvrdí, že jí od Gaddových fanoušků*fanynek chodí i výhrůžky smrtí.

Dokonce popřela, že by kdy vlastnila hračku soba, ke které odkazuje název seriálu a hraje v něm důležitou roli. 

Doporučeno
Hvězda z reality show Too Hot To Handle má rakovinu. Pro fanoušky má důležitou radu, jak se chránit Hvězda z reality show Too Hot To Handle má rakovinu. Pro fanoušky má důležitou radu, jak se chránit 29. dubna 2024 7:05

Naopak Gadd prohlásil, že měl v reálu od své stalkerky dostat 41 071 e-mailů, 744 tweetů, dopisy o celkovém rozsahu 106 stran a 350 hodin hlasových zpráv. Jejich odesílatelkou měla být starší žena, které kdysi v práci nechal zdarma nápoj.

V seriálu ji ztvárňuje Jessica Gunnig. „Vypadá tak trochu jako já, když jsem během lockdownu přibrala čtyři kila, ale ve skutečnosti nejsem neatraktivní,“ dodala žena v rozhovoru.

Domů
Sdílet
Diskuse