TOPlist

WhatsApp má na Androidu nepříjemnou chybu! Setkali jste se s ní?

whatsapp android chyba
  • Aplikaci WhatsApp na zařízeních s Androidem trápí nepříjemná chyba
  • Uživatelé kvůli ní nemohou odesílat video obsah a GIFy
  • Oprava v současné době neexistuje, řešením je návrat ke starší verzi

Oblíbená komunikační platforma WhatsApp momentálně na zařízeních s operačním systémem Android trpí nepříjemnou chybou, v důsledku jejíž existence uživatelé nemohou posílat videa. Jelikož je WhatsApp službou, již i Češi rádi používají pro sdílení multimédií ve vyšší kvalitě, jde o značnou nepříjemnost, kterou by měli vývojáři urychleně opravit.

Na komplikace si podle zahraničních médií začali uživatelé stěžovat na sociální síti Reddit. Po pokusu o zaslání videa zvolenému adresátovi se lidem objevuje hláška „Nemůžeme odeslat video. Zvolte jiné video a zkuste to znovu“. Serveru 9to5Google se podařilo problém ze zasíláním video obsahu také zachytit, já osobně jsem se s ním ale (naštěstí) nesetkal. Dle některých uživatelů postižených chybou jim platforma nedovoluje sdílet ani GIFy.

WhatsApp chyba

Problém se zdánlivě týká pouze Android zařízení – na iPhonech lze videa odesílat bez zádrhelů – ale zřejmě se netýká všech modelů. Chyba samotná bude pravděpodobně zakořeněna ve verzi aplikace s označením 2.24.9.34, a proto se jako jediné řešení, než opravu vydá samotná společnost Meta, jeví takzvaný downgrade (návrat ke staršímu buildu) na verzi 2.24.8.85. Jako .apk soubor se dá nainstalovat třeba prostřednictvím portálu APKMirror.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger

Setkali jste se ve WhatsAppu s podobnou chybou?

Zdroje: Reddit, 9to5Google, Android Police

Adam Kurfürst
O Autorovi - Adam Kurfürst

Adam studuje na gymnáziu a technologické žurnalistice se věnuje od svých 14 let. Pakliže pomineme jeho vášeň pro chytré telefony, tablety a příslušenství, rád se… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)