Jiří Hána shání ženskou. Probere to o víkendu s kamarády
Zdroj: herminapress

Jiří Hána shání ženskou. Probere to o víkendu s kamarády

Vytvořeno dne 30.04.2024

Herec Jiří Hána (47) se pomalu zabydluje na prknech Divadla Bez Zábradlí. Po úspěšné komedii Berlín Berlín ho nyní diváci uvidí v komedii Účet. Jeho role se jmenuje Jules a je to starý mládenec. Nemůže sehnat ženskou.

„Jules je to trošku nešťastný chlápek. Nedaří se mu potkat nějako slečnu, s kterou by žil. Ale když vidím, jakou formou se ty ženy snaží balit, tak se nedivím, že žije sám,“ usmíval se Jiří Hána při focení plakátu ke hře Účet.

Tři kamarádi (Martin Kubačák, Adam Vacula) ve středních letech jedou na volný víkend a proberou všechno možné, u toho si vaří a popíjejí. Hlavním tématem jsou ženy a také účet za večeři z předešlého dne.

„Chlapi ve věku, ve kterém jsme, jsou už trochu klidnější a vyzrálejší, některé věci mají za sebou. Když se ohlédnu do minulosti, byl bych rád, kdybych některé věci neřešil horkou hlavou, kterou jsem měl v mládí. Nikdy jsem nebyl úplně živočich, že bych pořád chodil někam za nějakou zábavou a vracel se podroušený nad ránem domů, k nočnímu životu jsem přičichl až v devatenácti, když jsem odešel do Prahy na divadelní akademii. Noční život jsem začínal tím, že jsem chodil do divadel, až si mě spolužáci jednou posadili ke stolu a řekli, že mě naučí pít pivo. Večer naštěstí dopadl dobře.“

Jiří Hána také nyní občas s kamarády probere život u piva. Svůj volný čas ale radši tráví na zahradě. „Pěstuji zeleninu, to je můj koníček. Nejvíc mě těší, když si utrhnu čerstvé rajče, okurku, papriku. Zdokonaluji se i ve věci zpracování. Zatím jsme moje výpěstky vždycky, s prominutím, rovnou sežrali. Ale letos se chystám zavařit nakládačky. Těším se na to.“

Herec se také těší na nadcházející léto. Po 12 letech na účinkování na Shakespearovských slavnostech a 4 letech na Letní scéně Ungelt má konečně v létě měsíc volno. „Mám volný červenec. Se synem a s přítelkyní bychom chtěli do Alp, ještě nevím kam. A rád bych poznal Slovinsko. Pak se také těším na chalupu. Ale od srpna už se zase pustíme do další série Specialistů,“ uvedl Jiří Hána s tím, že se rozhodně nenudí. Do prázdnin toho musí stihnout hodně. Musí dotočit jednu minisérii s Jiřím Strachem, dočíst audioknihu, zkouší v Divadle Bez zábradlí a pak také v české předpremiéře 21. června uvedou s Martinem Kubačákem a Adamem Vaculou komedii Účet. Premiéra se uskuteční 19. září.

Zdroj: Aplausin.cz