Nová kriminálka České televize ovládla nedělní sledovanost! Diváci volají po dalších dílech

Zdroj: Česká televize

První epizodu seriálu Vedlejší produkt si v neděli večer nenechal ujít milion diváků. Psychologická kriminálka z produkce České televize zaznamenala nejvyšší sledovanost celého dne a podobný výkon může zopakovat již následující víkend. Divácké ohlasy jsou zatím převážně pozitivní.

Hlavní postavou je detektiv Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona.

Čtěte také: Když je dítě schopné zabít kamaráda. Depresivní severská minisérie si podmanila Netflix

Vedlejší produkt vychází ze skutečného příběhu. „Přál bych si, abychom dokázali u diváků vytvořit představu, že se dívají na realitu, která se odehrává přímo před jejich očima. Aby se při sledování strachovali o postavy, i když občas nerozumí tomu, co dělají, a ne vždy s nimi souzní, ale v konečném důsledku jim rozumí a chápou je,“ říká režisér Peter Bebjak.

Diváci chválí

Dojmy z úvodního dílu jsou spíše pozitivní a diváky už nyní zajímá, jak se třídílná minisérie bude vyvíjet nadále. Chválí se neokoukané ostravské prostředí, uvěřitelně zahrané postavy a jejich vzájemné vztahy a dokonce i to nejdůležitější, napětí a atmosféra, která je zde umocněna povedeným soundtrackem. Základ seriálu navíc tvoří silný námět a kvalitní scénář, na jehož tvorbě se podílel skutečný kriminalista Aleš Preis. Diváci se ovšem shodují, že na kvality nedávného Markoviče nebo Případů 1. oddělení se navázat nedokázalo.

První epizoda měla premiéru na obrazovkách České televize v neděli 28. dubna (nyní již online na iVysílání). Seriál si nenechal ujít více než milion diváků starších patnácti let a stal se tak nejsledovanějším pořadem celého dne. Kompletní nedělní výsledky si můžete prohlédnout na webu Mediaguru.

Zdroj: Česká televize