Sleduj nás

Oktagon 57 přišel o titulový zápas! Nahradit ho má souboj Matouše Kohouta s německým šampionem

Oktagon 57 přišel o titulový zápas! Nahradit ho má souboj Matouše Kohouta s německým šampionemFOTO: OKTAGON MMA

Již tento víkend proběhne ve Frankfurtu turnaj Oktagon 57. Jako hlavní zápas je nyní naplánován střet Christiana Eckerlina s Mírou Brožem. Němečtí fanoušci byli rovněž zvědaví na vystoupení jejich jediného šampiona Hatefa Moeila, ale ten ze zdravotních důvodů nenastoupí.

„Hatef Moeil utrpěl vážné zranění lokte a musel podstoupit urgentní operaci. V důsledku toho nemůže obhajovat svůj titul na Oktagonu 57 ve Frankfurtu,“ informovala organizace fanoušky na svých sociálních sítích. Všechno zlé je pro něco dobré a na kartě se tak uvolnilo místo pro českého bojovníka Matouše Kohouta.

Matouš vypadl v prvním kole Tipsport Gamechangeru s Polákem Legierskim a rozhodl se definitivně pro přesun do veltrové divize. Ve Frankfurtu se tak střetne s domácím Islamem Khapilaevem, pro kterého se bude jednat o premiéru v Oktagonu.


„Khapilaev je velmi mazaný bojovník, který vypadá jak vytesaný z kamene. Je bývalý šampion jedné z německých organizací, když v titulovém zápase zdolal Sardariho, současnou nizozemskou jedničku a bývalého champa Cage Warriors,“ popsal Oktagon nováčka, který disponuje zajímavou bilancí devíti výher a čtyř porážek.

Kromě Matouše se česká fanouškovská obec může těšit už jen na jedno tuzemské želízko v ohni. Míra Brož jde zbourat papírové předpoklady a extrémně favorizovaného Christiana Eckerlina chce vyškolit na jeho domácí půdě. Zarputilost a tvrdost, s jakou „Inkvizitor“ bojuje, by mohla nadělat talentovanému a občas trochu laxnímu Němci problémy. Pro Míru se dost možná bude jednat o poslední zápas kariéry, a tak mu budeme držet palce, aby se rozloučil velkým vítězstvím.


„Publikum bude nesnášenlivé, ale až se zavřou dveře od klece, budeme tam jen my dva. Christian je hodně technický, velký, silný. To vše se ale smaže až mu dojde kondice. Jestli mám něco lepší než on? Jsem větší srdcař a on bude navíc pod tlakem. Bude doma, je tam největší hvězda, on musí vyhrát,“ nebojí se pořádné výzvy srdcař Brož.

Zdroj: Oktagon MMA


Další články