Stisknutím "Enter" přejdete na obsah
Zdroj: WikiImages (Pixabay)

Když se zrada trestá smrtí. Kam až sahají chapadla ruského režimu?

Podezřelá úmrtí ruských občanů po celém světě vyvolávají otázky o dosahu Kremlu. Sebevraždy, zvláštní nehody. Stopy vždy vedou zpět k Putinovu režimu.

Čas od času se v médiích objeví zlověstná zpráva o podezřelém úmrtí ruského občana. Většina těchto případů však mají jedno společné vodítko. Stopa vždy vede zpět do Ruska. Posledním takovým případem bylo úmrtí ruského pilota ve Španělsku.

A to při tom ještě neutichly rozvířené vody kolem smrti opozičního politika Alexeje Navalného. Ruský režim se v tomto případě zmohl pouze na oficiální konstatování, že příčinou úmrtí byl v tomto případě syndrom náhlé smrti. Zvláštní je, že tento syndrom nezná hranice ani napříč kontinenty. Od Londýna přes Portoriko až po Indii, smrt si vybírá své oběti s překvapivou přesností a bezohledností. Jedinou spojitostí je kritika ruského režimu.

Podobné příběhy se množí a vždy se opakuje stejný scénář. Pády z okna, náhlé sebevraždy, tragické „nehody“ nebo záhadné nemoci. Vždy se však jedná o lidi, kteří jsou nějakým způsobem spojení s ruskými mocenskými strukturami, ať už politici, bohatí podnikatelé, nebo jejich blízcí. Co je všechny spojuje není však jen jejich ruská národnost, ale zdánlivě i nějaký konflikt zájmů.

To vše vyvolává otázky o velikosti dosahu a metodách ruského režimu. Je možné, že za sérií těchto úmrtí stojí někdo mocnější, kdo si jen tímto způsobem umetá svou mocenskou cestu? Západní média, ale i ukrajinští novináři upozorňují na možné zapojení ruských tajných služeb v této nebezpečné hře o loajalitu a trestání zrady.

Nedávný případy pilota Maxima Kuzminova a Alexeje Navalného jen potvrzují fakt, že tento syndrom jednoduše nemá hranice. Vyšetřování jejich smrti, stejně jako smrti dalších vysokých ruských činitelů a podnikatelů, je velmi často neprůhledné a jednostranné, což přilévá olej do ohně spekulací.

Je děsivé pozorovat, jak daleko mohou sahat chapadla jednoho režimu jen proto, aby uchránil svou moc a ovlivnil osudy lidí po celém světě. 

Ať už jsou tato úmrtí dílem náhody, nebo cílené akce, jedna věc je neoddiskutovatelná. Stín, který za sebou zanechávají, je temný, dlouhý a zlověstný. Kam až sahají chapadla ruského režimu? Odpověď možná nikdy plně neodhalíme, ale je jasné, že jejich dosah je alarmující a otázky, které vyvolávají, zůstávají znepokojivě otevřené.

Zdroj: Aktuálně.cz, Ukrajinská Pravda

Buďte první! Přidejte komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mission News Theme od Compete Themes.