Čtvrtek , 16. 05. 2024

Přemysl

Iveta Bartošová: Příběh české popové princezny

Její život se na počátku jevil jako pohádka o tom, jak dívka z malého města dobyla velký svět showbyznysu. Avšak místo klasického „a žili šťastně až do smrti“ se příběh Ivety Bartošové nesl spíše v tónech tragédie. 29. dubna 2024, si připomínáme deset let od chvíle, kdy Iveta svůj život sama tragicky ukončila. Přesto existovaly okamžiky, kdy byla šťastná.
Bartošová
V pondělí uplynulo deset let ode dne, kdy zemřela Iveta Bartošová.

30. 04. 2024

30. 04. 2024

Talent z Frenštátu a první kroky na hudební scéně

Iveta Bartošová se narodila v Čeladné a své dětství strávila ve Frenštátě pod Radhoštěm. Od útlého věku projevovala výrazný hudební talent, který ji nakonec přivedl na soutěž Mladá píseň v Jihlavě v roce 1983. Zde nejen, že skončila na čtvrtém místě, ale také získala cenu poroty. Tato soutěž se stala zlomovým bodem v její kariéře díky setkání s Petrem Sepéšim. Společně tvořili hudební duo, které ovládlo českou hudební scénu hity jako “Knoflíky lásky” a “Medové dny”. Sepéšiho smrt v roce 1985 však způsobila, že se Iveta na nějaký čas stáhla z veřejného života.

Medové dny zažívala Bartošová s Petrem Sepéšim

Iveta Bartošová princezna českého popu

Její návrat byl triumfální. Iveta spolupracovala s předními českými orchestry a umělci a rychle si znovu vybudovala svou pozici na vrcholu české pop music. Její alba “I. B.” (1987) a “Blízko nás” (1989) přinesla řadu hitů, které se staly nesmrtelnými. V roce 1986 dokonce překonala Hanu Zagorovou v anketě Zlatý slavík, což představovalo značný úspěch a potvrzení její popularity. V 90. letech Iveta získala Zlatého slavíka ještě dvakrát, v letech 1990 a 1991, a vydala další úspěšná alba, jako jsou “Natur” a “Václavák”.

Ivetin největší hit “Léto”

Úspěšná kariéra, ale osobní život tragédie

Přestože její profesní život byl plný úspěchů, Iveta čelila mnoha osobním tragédiím. Vendula Pizingerová, její blízká přítelkyně, popisuje, jak Iveta dokázala vždy znovu vstát a pokračovat. Její poslední léta byla poznamenána veřejnými spekulacemi o zdravotním stavu a problematickém manželství s Josefem Rychtářem, což vyvolávalo mnoho diskusí mezi jejími fanoušky i v médiích.

Málo mě znáš

Dokument “Málo mě znáš” režírovaný Tomášem Kleinem přináší nový pohled na Ivety život a kariéru. Tento film zdůrazňuje klíčové momenty její kariéry, od počátků v osmdesátých letech pod vedením Ladislava Štaidla až po devadesátá léta, kdy se emancipovala od vlivu svého manažera. Dokument obsahuje nikdy nezveřejněné záběry a svědectví od lidí, kteří byli Ivetě blízcí, poskytující tak hluboký vhled do jejího osobního i profesionálního života.

K TÉMATU  Monika Bagárová zrušila plánovaný „vysněný“ koncert v O2 areně

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Alena Vránová a Audiokniha roku 2023: Výjimečný výkon ve výjimečném díle

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

I když je pouze otázkou, jestli se v létě dostaneme k vodě, na koupaliště nebo na dovolenou, neznamená to, že bychom měli přestat pracovat na své postavě. Štíhlá figura nám dodává sebevědomí, což je v dnešní době velmi důležité. Pokud vás však nebaví klasický běh, stojí za zvážení pilates.  
Žraloci. Pro někoho jsou to velmi obávaní mořští tvorové, pro jiné fascinující živočichové, které by bylo úžasné více probádat a ochraňovat. Do podvědomí většiny z nás se žraloci, jakožto krvelačné bestie, zapsali předně Spielbergovým filmem Čelisti. Zároveň v posledních měsících a letech se stále dočítáme a doslýcháme o smrtelných útocích na lidi v destinacích, ve kterých bychom to zrovna nečekali.
Po kom je to dítě tak divoké? Udělala jsem někde chybu při výchově? Nebo jsou to prostě geny?
Do svého jídelníčku můžeme zakomponovat celou řadu potravin. Zapomínat nesmíme především na zeleninu, konkrétně na rajčata, která jsou mnohdy lékaři i odborníky na zdravé stravování označována za zázračnou potravinu. Proč si rajčata vysloužila takovou přezdívku? Proč je mnozí označují za “zázračná”? Důvodem toho jsou zdravotní benefity. Ať už přidáte rajčata do omáčky, polévky nebo jenom na chleba s máslem, uděláte tak něco pro své zdraví.
Uskladnění vína musí mít nějaký pořádek. O ten se postarají stojany na víno a vinotéky, které jsou praktickým i designovým doplňkem interiéru. Materiálem číslo jedna je dřevo, ale kromě toho opravovaného dolehl i sem trend palet. Opravdovou chloubou domu je potom vinný sklípek do spirály se vstupem rovnou z kuchyně nebo jídelny.
Nejúspěšnější český autor současnosti Patrik Hartl začal natáčet filmovou komedii podle své knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Film ponese stejný název. V den první klapky prozradil režisér i herecké obsazení filmu.
Mít krásné a upravené nehty je pro většinu z nás samozřejmostí. Ovšem pokud občas hledáte nápady, jak své nehty pro tentokrát ozdobit, určitě vám přijde vhod náš nový článek, který vám prozradí, jak sladit design svých nehtů s aktuálními trendy. A že bude z čeho vybírat!
Čekáte přírůstek do rodiny? Gratulujeme! Jednou z velice krásných povinností, která na vás v budoucích měsících čeká, vymýšlení, jak zařídíte pokojíček. Jaké jsou novinky, které vás potěší, a co by v pokojíček pro miminko rozhodně nemělo chybět?
Na Vánoce zařizujete kromě dárků ještě dekorace. Inspirujte se jednoduchými nápady. V hlavní roli jsou svíčky, světýlka a nějaký přírodní materiál.
Kočky jsou tak roztomilá a super zábavná zvířata. A dnes se zaměříme speciálně na černé kočky! Vyvolávají nám úsměv na tváři a léčí naši špatnou náladu. Stačí se podívat, jak si všechny ty chlupaté kočičky hrají, padají, vycházejí se psy a jinými zvířaty, děsí sebe i vás, dělají legrační zvuky nebo se rozzlobí... Tak vtipné a roztomilé!

Výběr článků

Mnohé druhy zeleniny a ovoce v minulosti rozhodně nevypadaly a nechutnaly tak jako dnes. Lidé si je vyšlechtili k obrazu svému. Otázkou je, jestli je to na škodu, nebo k užitku. Seznamte se s těmi nejznámějšími vyšlechtěnými druhy plodů, které dříve byly úplně jiné.
Obvykle to bývají muži, kteří se snaží ženu zaujmout tak trochu mimo rámec nepsaných pravidel nebo dokonce mimo zákon. Stále častěji se ale objevují i ženy, kterým o klasické seznamování a hledání lásky vůbec nejde.
Během vánočních svátků se většinou neubráníme koupit domů jeden z jejich symbolů, a tím je vánoční hvězda. Krásná dekorativní rostlina, která vám však nemusí dělat radost zákonitě jen na konci roku. Lze ji totiž pěstovat prakticky celoročně. Víte, odkud se vlastně vzala?

Nepřehlédněte

Dnešní doba je zrychlená, spoustu lidí je pod tlakem a pod vlivem stresu. Patříte mezi ty, kteří zažívají stres v každodenním životě? Přáli byste si to jednou provždy vyřešit? A jde to vůbec? V tomto článku si povíme, odkud se stres vlastně bere a taky uvidíte, že je možné s ním jednou provždy skoncovat!
Single Vánoce. Také máte pocit, že o Vánocích jsou singles něco jako zvláštní druh? Všichni kolem mají pocit, že vás musí začlenit do společného veselí. Zvláště citlivý je Štědrý den. Ovšem ne vždy musí být taková snaha příjemná. Jak to přečkat se ctí a užít si to?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek