Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

V Londýně útočil muž s mečem. Zabil čtrnáctiletého chlapce, napadl i policisty

Svět

  11:42aktualizováno  16:36
Čtrnáctiletý chlapec zemřel a další čtyři lidé byli zraněni po útoku muže ozbrojeného mečem v severovýchodním Londýně. Mezi zraněnými jsou dva policisté. Pravděpodobného pachatele zatkla policie, útok není vyšetřován jako terorismus.

„S velkým zármutkem mohu potvrdit, že jeden ze zraněných při útoku, třináctiletý chlapec, zemřel,“ uvedl policejní komisař Stuart Bell.

Policie následně věk zemřelého korigovala. Z rozhovoru s rodinou podle ní vyplynulo, že chlapci bylo 14 a nikoliv 13 let, uvedla stanice BBC.

Úřady dosud v souvislosti s incidentem u stanice metra Hainault hovořily o pěti zraněných převezených do nemocnice.

Šestatřicetiletý muž byl zatčen poté, co policie přijela na místo incidentu poblíž stanice metra Hainault, kde najelo auto do domu.

„Nedomníváme se, že by širšímu okolí hrozilo nadále nebezpečí,“ uvedl v dřívějším policejním prohlášení Ade Adelekan z metropolitní policie. Ta rovněž uvedla, že incident zřejmě nesouvisí s terorismem a že nepátrá po dalších podezřelých.

Snímky zveřejněné v britských médiích ukazují muže ve žluté mikině s kapucí, jak drží dlouhý meč nebo nůž a prochází poblíž domů v oblasti. Podle svědků bylo slyšet, jak policie při pronásledování podezřelého křičí, aby odložil zbraň.

Premiér Rishi Sunak na sociální síti X označil incident za „šokující“ a uvedl, že „takové násilí nemá v našich ulicích místo“.

Autoři: ,

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...