Hlavní obsah
Sport

Dobrovolníci sportovních akcí se potkali (a běhali) v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tono

Atletické trojutkání, přednášky a workshopy a také procházka či běh Prahou. O třetím dubnovém víkendu proběhlo setkání dobrovolníků na sportovních akcí z Česka, Polska a Slovenska.

Článek
Foto: Tono

Na atletickém stadionu se fotilo…

Foto: Tono

...ale hlavně sportovalo.

V rámci mezinárodního programu podpořeného z prostředků Erasmus+ ho pořádala Vysoká škola tělovýchovy a sportu Palestra společně s Volunteers4sport. A i když počasí příliš nepřálo, přes 350 účastníků tady (nejen) závodilo s plným nasazením.

Projekt All stars Volunteering je grantový program podpořený z programu Erasmus+ Sport. Hlavním cílem je uspořádat tři společné akce pro dobrovolníky z Česka, Polska a Slovenska. „Na nich se baví, soutěží, vzdělávají, z každého státu se účastní až 120 dobrovolníků. V loňském roce proběhly již dvě setkání, a to na začátku léta v Polsku a na jeho konci na Slovensku. Letos tedy v Praze,“ vysvětluje Petra Heřman z organizačního týmu.

Sobotní dopoledne vyplnili přednášky v O2 Universum, třeba Zbigniew Waśkiewicz z Polska hovořil o sportovním tréninku a Sujit Chaudhuri o HR pohledu na dobrovolníctví. Českou stranu zastupoval Martin Urban, který přidal svůj pohled na organizací velké sportovní akce, a to konkrétně mistrovství světa v hokeji. Zajímavý pohled na management dobrovolníků na sportovních akcích představil Tomáš Mirovský, dlouholetý manažer akcí RunCzech.

Poté následoval společný přesun do UNYP arény na atletický mítink. Soutěžilo se v bězích na 100 m a 400 m ve věkových kategoriích 18 – 30, 31 – 49 a 50+. Ženy ještě běžely 800 m, muži zase porovnali síly na 1500 m. Stejně byly rozděleny i technické disciplíny – vrh koulí a skok do dálky. Všichni účastníci bojovali srdnatě, na stupních vítězů se střídaly vlajky všech zúčastněných zemí.

Součástí večera byla ještě vložená oslava Volunteers4sport, která v únoru oslavila tři roky od svého založení. Na oslavě nechyběl ani dort a zároveň debata se zajímavým hostem, televizním moderátorem Danem Stachem.

V neděli dopoledne se všichni společně vybrali na komentovanou procházku Prahou. Někteří dali přednost rychlejšímu pohybu, čekal je desetikilometrový běh po pražských parcích a památkách. „Získali jsme nové známé i kamarády, které doufáme, budeme potkávat i dále. Sportovali jsme a také si užili spoustu legrace,“ shrnula za všechny sportovní víkend Ivka Zvončanová z partnerské organizace Youth for Equality z Trnavy. „Společně jsme nejlepší!,“ znělo heslo celým setkáním.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz