O2 mění marketing, z Chytré sítě se přechází na Více ze života

O2 mění marketing, z Chytré sítě se přechází na Více ze života
2024-04-30T13:35:05+02:00
• 30. 4. 2024

Zdroj: O2

1

Mobilní operátoři sem tam projdou změnou, někdy se to dotýká marketingového působení, což má vliv na celkovou podobu značky nebo firmy. Dlouhou dobu jsme mohli sledovat propagování Chytré sítě, ale tento koncept se stal okoukaným a asi už nezaujme jen tak někoho. I proto asi O2 zvolilo novou strategii, která se odrazí na bannerech, propagačních materiálech a reklamách. Nová strategie se jmenuje „Více ze života“.

Více ze života

Nejde jen o výmysl několik expertů. Pro novou strategii využil operátor průzkumu, který byl zpracován společností Kantar. Dle analýzy si klienti přejí efektivnost, digitální bezpečí a chtějí, aby technologie sloužily jim, ne oni jim.

„Podkladem pro novou strategii byly hodiny hloubkových rozhovorů se zákazníky, kteří přirozeně vyhledávají nové technologie a rádi je ve svém životě využívají. Z výzkumu realizovaného společností Kantar vzešly tři základní oblasti, které jsou pro lidi ve vztahu k technologiím nejdůležitější. Chtějí toho více zvládnout a být efektivnější. Chtějí se cítit v digitálním prostředí v bezpečí a chránit své soukromí, a také chtějí mít technologie pod kontrolou a cítit se s nimi v pohodě. A přesně na to jako značka reagujeme,“ popisuje David Daneš, ředitel marketingové komunikace.

Dalo by se říci, že celá kampaň a marketingové působení bude zacíleno na životní pohodu, vyváženost a bezpečnost. O2 tak stanovilo 4 pilíře:

  • Více možností díky digitálnímu ekosystému.
    • Ten zahrnuje širokou nabídku služeb od neomezených mobilních tarifů přes spolehlivý internet domů až k té nejsportovnější televizi. Dává zákazníkovi možnost vybrat si přesně ty služby, které potřebuje, a všechno snadno obsloužit na jednom místě v aplikaci Moje O2. Služby si pak může spojit do výhodných balíčků O2 Spolu a použít k získání výhod Unity dalších značek se skupiny PPF.
  • Více spojení díky Inteligentní síti
    • Jejím cílem je dát zákazníkovi možnost spojit se kdykoli, s kýmkoli a kdekoli. O spojení doma se pak postará stabilní pevná síť, včetně nejmodernější technologie optického připojení.
  • Více bezpečí díky ochraně od O2
    • Digitální hrozby jsou realita, se kterou se musí počítat. Proto O2 důkladně hlídá celou svou síť a pro extra ochranu vyvinula službu O2 Security, která jen za loňský rok zastavila víc než 1,5 miliardy (!) útoků na své zákazníky. O2 se dlouhodobě věnuje i edukaci v oblasti digitální bezpečnosti, chrání největší firmy u nás, kritickou infrastrukturu i důležité vládní instituce.
  • Více rovnováhy díky digitálnímu zdraví
    • Podle nedávného průzkumu má celých 1,7 milionu lidí v ČR nízký a velmi nízký index digitálního zdraví. Tento stav chce O2 aktivně zlepšit projektem O2 Digitální zdraví, který spustí začátkem května.
a221025 2560x1440x

Zdroj: O2

Samozřejmě se dočkáme nových reklam, znělek atd. Jde tedy o takovou obnovu a větší upozornění na novou strategii, ale není podpořena, aspoň zatím, nějakou speciální akcí. Dá se možná zmínit nedávný bonusový program Unity, do kterého jsou zapojeny další společnosti a také banka AirBank. Asi tušíme, že i tak operátor bude čelit kritice, například za cenu služeb nebo kvalitu některých produktů. Možná by nebylo od věci nabídnout třeba nižší ceny u tarifů při zachování výše služeb.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jaroslav Šašinka

30. 4. 2024, 14:01

Aneb, oprášili jsme 20 let starý slogan :)

Reklama

PanzerGlass S24 MP Mraz 2
PanzerGlass S24 MP Mraz 1

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat