Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtvrtek 16. května 2024

Svátek slaví Přemysl, zítra Aneta

Muž s mečem útočil na lidi na předměstí Londýna

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Muž s mečem útočil na lidi na předměstí Londýna

Jana Procházková

30. dubna 2024 13:18

Britská policie, ilustrační fotografie

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

Policie byla zalarmována krátce před 7:00 místního času (8:00 SELČ). Dostala hlášení, že na předměstí Hainault narazilo auto do domu a pobodaných bylo několik osob. "V této chvíli máme informace, že podezřelý pokračoval v útoku na další lidi a dva policisty," informovala policie v prohlášení. „Očekáváme aktuální informace o stavu zraněných,“ dodala.

Video: Muž s mečem „vjíždí do domu a začíná útočit na lidi“ v Londýně | Sky News

Očití svědci popsali, že viděli, jak podezřelý pobíhal v oblastí s mečem. Jeden svědek viděl, jak se skupina lidí snažila s mužem „bojovat“. Další slyšel křičet ženu. Záběry sdílené na sociálních sítích ukazovaly muže s dlouhým nožem v Laing Close.

"Podezřelý zaútočil na další lidi a dva policisty," uvedly zasahující jednotky.

Podle policie incident zřejmě nesouvisí s terorismem. Zadržen byl 36letý muž a policie uvedla, že další informace poskytne později, jakmile to bude možné.

Britský ministr vnitra James Cleverly sdělil, že je o události pravidelně informován. Ve svém příspěvku na sociálních sítích poděkoval policii a záchranářům a vyzval veřejnost, aby nešířila záběry incidentu na internetu.

Nejnovější zprávy