Dnes Pátek - polojasno 14°C
Zítra Sobota - oblacno 21°C
Pátek 17. 5. 2024
Svátek má Aneta
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Praha 2 obdaruje strážníky, policisty i hasiče, rozhodlo zastupitelstvo
Strážníci městské policie při kontrole dětských hřišť. Ilustrační foto: archiv

Praha 2 obdaruje strážníky, policisty i hasiče, rozhodlo zastupitelstvo

Praha 2 ze svého rozpočtu uvolní 350 tisíc korun na motivační odměny strážníků městské policie, dalších 240 tisíc korun pak rozdělí mezi strážníky, policisty a hasiče na nákup techniky a vybavení. Záměr schválilo zastupitelstvo na svém pondělním jednání.

„Zajištění bezpečnosti a veřejného pořádku považujeme dlouhodobě za prioritu. Pomáhá nám samozřejmě úzká spolupráce se strážníky, policisty a hasiči. Bez této spolupráce by to nebylo možné. Pravidelně se scházíme na společných bezpečnostních poradách a průběžně vyhodnocujeme bezpečnostní situaci na Dvojce. Díky tomu můžeme reagovat na různé mimořádné události rychle a pružně,“ uvedl radní Prahy 2 pro oblast bezpečnosti Michal Zuna (TOP 09).

Radnice by podle něj uvítala, aby v ulicích městské části bylo strážníků a policistů více, proto je také široce podporuje. „Uvědomujeme si, jak obtížné to na pracovním trhu bezpečnostní sbory mají. Těžké je kvalitní a zkušené příslušníky nejen udržet, ale zároveň motivovat k nástupu ty nové. Pokračujeme proto v naší podpoře. Poskytujeme bezpečnostním složkám každoročně služební byty a přispíváme jim na nákup lepšího vybavení a techniky. Strážníkům přispíváme i formou motivačních odměn, jejich práce je zásadní nejen v ulicích, ale také při zajištění preventivních programů, na kterých spolupracujeme“ dodal.

Jednotlivé bezpečnostní složky finanční příspěvek radnice využijí již tradičně po svém. Například policisté si z příspěvku městské části pořídí PC vybavení, čističky vzduchu a UV Lampy, hasiči pak multifunkční víceúčelový otvírač T1 a sportovní vybavení, které jim poslouží k udržování tolik potřebné fyzické kondice.

 A zkrátka nepřijdou ani strážníci městské policie, kteří kromě finančního prostředku na nákup vybavení získají i prostředky na již zmíněné motivační odměny. Ty obdrží v závěru roku v rámci slavnostního oceňování nejlepších příslušníků bezpečnostních složek, které se každoročně koná na Novoměstské radnici v Praze 2.

 

 


Autor: red

Hasiči zasahovali u převráceného návěsu

Včera ve 21:55

Ve čtvrtek 16. května od 18:45 hodin zasahovali hasiči ze dvou stanic v ulici Českobrodská v Praze 10. Převrátil se tam plně naložený návěs. Hasiči museli vyložit náklad před jeho vyproštěním.

Poslední rozloučení s Harapesem bude v Národním divadle

Včera v 18:25

Poslední rozloučení s tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem, který zemřel ve středu ve věku 77 let, se uskuteční 27. května v poledne v Národním divadle (ND). Informoval o tom mluvčí ND Tomáš Staněk. Harapes, který byl dlouholetým baletním sólistou Národního divadla a později baletní soubor...

Nadační fond Dvojka srdcem opět nabízí příspěvek dětem na letní tábory

Včera v 07:19

S blížícím se obdobím letních prázdnin přichází Nadační fond Dvojka srdcem s nabídkou pomoci pro rodiny s dětmi, které si nemohou dovolit poslat děti na tábory.

Praha uspořádala seminář k vzdělávání a prevenci v oblasti duševního zdraví

15. května 2024 v 08:53

Hlavní město zorganizovalo v úterý 14. května prostřednictvím své příspěvkové organizace Metropolitní zdravotnický servis další seminář z oblasti duševního zdraví. Cílem semináře nazvaného Nové trendy pozitivní psychologie – zvyšování psychické odolnosti u dětí a adolescentů bylo seznámit ředitele...

Zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech v metropoli byl prodloužen

14. května 2024 v 18:43

Český hydrometeorologický ústav v úterý prodloužil výstrahu před nebezpečím požáru pro hlavní město do konce pátku 17. května, původně to bylo do konce čtvrtka. Prodlužuje se tak i platnost nařízení, které se týká zákazu rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru na...

Před obecním úřadem v Řeporyjích se na silnici objevila hromada hnoje

14. května 2024 v 18:09

Před obecní úřad v Řeporyjích v noci na úterý někdo vysypal hnůj. Policie se případem zabývá pro podezření z přestupku a zjišťuje, kdo za tím stojí. ČTK to řekl policejní mluvčí Jan Daněk. V hnoji byla umístěna cedule se snímkem řeporyjského starosty Pavla Novotného (ODS) a nápisem „Máme spolu...

Další články
Nahoru