Mladý, ale statečný tuleň chrání svého přítele před lidmi

Přidat na Seznam.cz

Jak můžete vidět na videu, tuleni se poflakují v opravdu velkých skupinách. Těm se říká kolonie a jejich velikost se může značně lišit, od několika desítek do několika tisíc jedinců. Stejně jako lidé jsou i tuleni závislí na svých přátelích. Shromažďování v tak velkém počtu je pro tuleně zásadní, zejména v období rozmnožování, protože poskytují bezpečné prostředí pro odchov mláďat a nabízejí ochranu před predátory.

Tulení mláďata jsou při narození pozoruhodně malá a rozkošná. Rychle se však učí, přičemž mnoho druhů je schopno plavat a potápět se během několika hodin po narození. A jak můžete vidět v klipu, i přes svou malou velikost jsou plní odvahy.

Tuleni se až příliš často ocitají zapleteni nebo zraněni „zbytky lidské činnosti“. Háčky na ryby se mohou zapustit do tlamy nebo těl tuleňů, což vede k infekci, zhoršené schopnosti krmení a dokonce ke smrti, pokud se neřeší.

Ve videu je vidět muž běžící směrem k masivní kolonii tuleňů. Ale jeho úmysly jsou dobré – spatřil tuleně s jedním takovým háčkem zabodnutým v tlamě. Chytí tuleně, který potřebuje zachránit, ale jeho přítel tomu nerozumí a myslí si, že je hrozbou. Přestože je o tolik menší, tuleň se postaví za svého přítele a pokusí se zaútočit na velkého děsivého člověka.

zdroj: Animalsaroundtheglobe