Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: horor In A Violent Nature oslňuje brutalitou a originalitou


ikona
Jokolo
hororin a violent natureprvní reakceslasher
Vidět téměř celou dobu jen záda evidentně stačí.  

Najít nápaditý a originální přístup k tak vyčpělému žánru, kterým horor dnes často je, musí být dosti náročné. V záplavě pokračování a spinoffů, které se mnohdy chtějí pouze přiživit na jednorázově úspěšné značce, se každý závan svěžího přístupu k děsivému žánru musí náležitě ocenit. Kanadský horor In A Violent Nature na to měl slušný náběh. Poměrně originální myšlenka totiž staví do popředí snímku nikoliv uječené pubescenty či ideální rodinku stěhující se do nového domku na předměstí, ale nemrtvého vraha, z jehož pohledu děsy sledujeme. Jak se tedy film líbil prvním kritikům?

No, docela dost. Na Rottenech se skví krásných 95 %, nicméně průměrný rating je 6.8 / 10. Kritici však vesměs jásají nad tím, že jde zatím o rozhodně nejlepší horor roku a nejoriginálnější příspěvek k žánru za poslední roky. Ctí prý zásady klasických slasherů, ty ale obohacuje originálním přístupem k monstru, jež je hlavním protagonistou krvavého snímku. Mimo originalitu se pak chválí i praktické efekty při těch nejnápaditějších vraždách za poslední roky. Tolik krve a nechutnosti se prý ve filmu sejde málokdy a superlativy o nezapomenutelnosti či znepokojivosti se nešetří. 

Někteří kritici poukazují na nedostatečně prokreslený scénář, který místy nudí. Málokdo ale asi čekal pečlivě vypiplaný dějový oblouk u filmu, kde němé monstrum z hlubin brutálně vraždí sličné slečny. Jiné hlasy zase tolik neslintají nad tím, že krom povedené formální stránky a hutné atmosféry lesů snímek nenabízí nic zajímavého. Ve výsledku ale téměř všechny recenze jásají nad originálním přístupem a čistou brutalitou, tedy prvky, které mohou fandy snadno oblažit.

Do amerických kin by tato reklama na jatka měla dorazit koncem května, česká premiéra zatím stanovena není. Tak snad se dočkáme.  

Zavzpomínejte a pusťte si starší Na pivu s Civalem, kde Hlad kecal o hororech. 

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace