Pod křestním jménem Václav se Slávek Boura narodil v ukrajinské Oděse, kde tehdy studoval jeho otec. Když mu byl rok, celá rodina se ale vrátila do Prahy. Tam prožil budoucí známý moderátor, kterému již 1. května bude šedesát let, prakticky celý život.

K tomu, že z něj bude prvotřídní bavič, měl našlápnuto již od dětství. Jako čtrnáctiletý hrál ve školní kapele, a to na bicí a na baskytaru. V tom pokračoval také na střední škole. 

Jednou z nich byla kapela E.A.P., která na pražském kole Rockfestu v roce 1988 získala cenu Objev roku. Slávek Boura z ní ale rok poté odešel a dva roky vystupoval s vlastní kapelou Xara.

Pořad Rande měl obrovský úspěch

Po revoluci pro něj ale měl osud připraveného něco jiného. Dostal se do Radia Kiss, kde začal pracovat jako moderátor. Tam se také seznámil s Markétou Mayerovou, se kterou se později také oženil. Strávili spolu následujících sedmnáct let.

Rozuměli si ale nejen v soukromí, ale také profesně. Brzy se tak spolu se stali oblíbenou dvojicí na televizní stanici Nova. Excelovali mimo jiné v pořadech Vabank, Dobré Bydlo či velmi oblíbené relaci Snídaně s Novou. 

Velmi úspěšná byla jedna z prvních reality show Rande, která fungovala v podstatě jako seznamka. “Sám od sebe si na to už moc nevzpomenu, protože je to už strašně dávno. Ale díky redaktorům a fanouškům pořadu, kteří mi to pokaždé připomenou, nemůžu vzpomínat samozřejmě jinak, než jen a jen v dobrém, moc nás to tehdy všechny bavilo,” zavzpomínal Slávek Boura pro Kafe.cz před časem.

Jeho muzikál byl propadák

“S realizačním týmem jsme byli velice kreativní a vymýšleli jsme pro účinkující všechny možné úkoly tak, aby se ukázali v tom co možná nejvíce netradičním světle a aby to bylo opravdu zábavné,” dodal moderátor.

Když úspěšný moderátor skončil v televizi, začal podnikat. Jako producentovi a textaři muzikálu Naháči z roku 2011 ale neměl příliš úspěch. Diváci zkrátka tuto jeho tvorbu neocenili, a tak se kousek hrál po premiéře již jen párkrát.

Za zmínku jistě stojí také velmi těžké životní období Slávka Boury. Ten se totiž nešťastně zapletl do drogové aféry a byl obviněn z pašování omamných látek. Spor se táhl roky a značně mu poškodil pověst. Nakonec mu nicméně soud dal za pravdu a loni v létě byl konečně zproštěn viny.

Vrátil se k původní profesi

Dnes se spokojeně věnuje svému projektu Logohrátky, se kterým objíždí základní a mateřské školy. Jedná se o zábavnou show, která pomáhá dětem naučit se správnou výslovnost. 

Tímto nápadem se tak trochu vrátil ke své původní profesi. V mládí totiž vystudoval speciální pedagogiku na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy.

Kromě toho také tráví rád čas se svou rodinou. Z prvního manželství má syny Marka a Martina a s Markétou Mayerovou dceru Agátu. Je také dědečkem malé vnučky Amálky, na kterou sice nemá tolik času, kolik by rád, o to více si ale společné chvíle užívá.

Související články