Rušno kolem Hancka. Podle anglických médií by se měl stát náhradou za Van Dijka

Rušno kolem Hancka. Podle anglických médií by se měl stát náhradou za Van Dijka

Fotbalista Dávid Hancko by se podle britských médií mohl v létě stát posilou Liverpoolu. Bývalý obránce pražské Sparty by tak následoval Arneho Slota, svého dosavadního kouče ve Feyenoordu Rotterdam. Pětačtyřicetiletý Nizozemec na Anfield Road nahradí Jürgena Kloppa, který s předstihem ohlásil, že klub po sezoně po téměř devíti letech opustí. Média odhadují, že slovenský reprezentant by se mohl v budoucnu stát nástupcem Virgila van Dijka.

Liverpool se již s Feyenoordem na uvolnění trenéra domluvil. Podle BBC za Slota zaplatí devět milionů eur (přes 226 milionů korun), další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) může klub z Rotterdamu získat dodatečně na bonusech. Vydavatel sociálních médií Sportbible nyní přišel s informací, že Slot si bude chtít vzít s sebou i dva své svěřence. Jsou jimi obránci Lutsharel Geertruida a Hancko.

ODEJDE HANCKO ZA SLOTEM DO LIVERPOOLU? JE TO MŮJ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KLUB, PŘIZNÁVÁ. PANÁK HO VIDÍ JEŠTĚ VÝŠ

Odchovanec Žiliny byl spojován s Liverpoolem již v předchozích přestupních termínech. Ještě dříve, než se začalo uvažovat o příchodu trenéra Slota. "Ve věku 26 let by se mohl ukázat jako ideální dlouhodobá náhrada za Virgila van Dijka," přirovnává Hancka k dlouholeté opoře klubu Sportbible. Dvaatřicetiletému kapitánovi nizozemské reprezentace bude v létě zbývat poslední rok smlouvy s Liverpoolem.

Slot je kromě zisku trofejí oceňován také pro schopnost rozvíjet hráče a rozumnou přestupovou politiku. Důkazem je i slovenský reprezentační obránce, který přišel do Feyenoordu v roce 2022 ze Sparty za 8,3 milionu eur (209 milionů korun) a v současnosti se jeho tržní cena odhaduje na minimálně 35 milionů eur (880 milionů korun). Může být využíván jako krajní obránce a také jako stoper.

Rovněž nizozemský De Telegraaf uvedl, že Hancko je vážným adeptem na letní přestup do Liverpoolu. Kromě blízkosti k trenérovi, jehož důvěru si získal téměř okamžitě po příchodu ze Sparty, deník také poukázal, že Slovák má být odmalička velkým fanouškem The Reds.

Zdroj: Profimedia