Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Evangelizaci na internetu by měla církev brát vážně

Zdroj:cirkev.czcirkev.cz
Rubrika: Hlavní zprávy,Vatikán a zahraničí
Datum publikace30. 4. 2024, 14.50
TiskTisk

Biskup Fianu z Ghany vyzval seminaristy a zejména mladé křesťany, aby nakládali zodpovědně a moudře s obsahem, který sdílejí na sociálních sítích. Evangelizace na internetu podle něj znamená, že by měla církev aktivně usilovat o to, aby se skrze sociální sítě šířilo evangelium. .

image:Image 56/source/orig/55500_fotky-k-clankum-na-web-2.png

Katolický seminář svatého Pavla v Ghaně slavil mší na poděkování za dobrodince, kteří podporují formaci seminaristů. Místní biskup Fianu, delegát synody o synodalitě, při této příležitosti připomněl, že všichni křesťané coby ratolesti pravého vinného kmene mají nedocenitelnou roli při plnění evangelizačního poslání církve. I probíhající synodální proces je časem milostí, skrze nějž Bůh nabízí katolíkům, aby zakusili novou kulturu synodality, která bude moci nasměrovat život a poslání církve.

Jedním z prostředků evangelizace je v dnešní době svět sociálních médií. Zopakoval, že je třeba, aby místní církev koordinovala a usnadňovala tvorbu kvalitního obsahu, který bude na sítích sdílen, a podporovala tak evangelizaci církve. Kromě toho by místní církev také mohla propojovat jednotlivé tvůrce, aby mohli spolupracovat, sdílet nápady a vypracovat standardní pokyny pro spolupráci v digitálním prostoru. 

Zdroj: Vatican News, anglická sekce







Focusy

Mladí v církvi

Mohlo by vás zajímat

image:Image Stromu zbývá naděje
Stromu zbývá naděje Tomáš Halík
Cena: 242 Kč
image:Image Vděčná
Vděčná
Cena: 207 Kč
image:Image Víra a polibek
Víra a polibek Pavel Konzbul
Cena: 126 Kč
image:Image Do hlubin rybářovy duše
Do hlubin rybářovy duše Karel Sládek
Cena: 116 Kč

Související články

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou