Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Kam na výlet a za zajímavým programem ve sváteční dny 1. a 8. května

Nemáte plán na svátky 1. a 8. května a rádi byste zažili něco zajímavého spojeného s kulturou, zábavou či cestováním? Anytime přináší několik tipů.

Stavění máje v Rožnově pod Radhoštěm, 1. května
Zažijte na vlastní kůži tradiční lidovou májovou slavnost konající se v areálu Valašské dědiny. Při májové zábavě byl odkorněný kmen stromu nadstavený ozdobeným zeleným vrškem smrku nebo borovice slavnostně vztyčen na návsi. Kde měl zůstat stát až do svatodušních svátků, kdy byl při další muzice pokácen. Zvyk stavění máje se ve valašských městech a vesnicích udržuje dodnes. Zastavte se zde tuto krásnou tradici připomenout a načerpat jaro v plném rozkvětu.

Lásky čas na Čecháči, Praha – Vršovice, 1. května
Na 1. máje „rozkvete“ náměstí Svatopluka Čecha oslavami svátku všech zamilovaných a jara. Vezměte své drahé polovičky, děti, přátele a piknikové deky a vyrazte v honbě za rozkvetlým stromem do Vršovic. Přijďte si s námi zamlsat, poslechnout šansony a písně o jaru a lásce. Můžete se těšit na občerstvení a nápoje od Restaurace Gutovka, vinárny a kavárny Barriqáda, sladké výrobny Máminy makronky a pojízdné zmrzlinárny TaZmrzka. Kytičky pro vaše drahé polovičky naváže České kvítí a srdce z lásky napeče a překrásně nazdobí Babičkine perníčky a tortičky. O hudební produkci se postarají Anežka Hessová (akordeón, zpěv) & Agnes Kutas (housle, zpěv) – šansony a písně o jaru a lásce. A také nadupaná pražská dechovka Lovesong Orchestra. Jejich čtyři DECHY a jeden BUBEN vám sladce rozbuší srdce.

Slavnosti Perníku, Pardubice, 8. května
Pardubický zámek o svátečním pondělí 8. května provoní tradiční Slavnosti perníku. Z bohatého programu si jistě vybere každý, vítány jsou zejména rodiny s dětmi. Malý jarmark perníku, medu a lidových výrobků, pohádky nejen o Perníkové chaloupce, vyzkoušení si zdobení perníčků, malování obrázků perníkové chaloupky za sladkou odměnu. Po absolvování kurzu Baby Jagy v sedání na lopatu a letu na koštěti si děti budou moci uloupnout perníček z perníkové chaloupky. K vidění i vyzkoušení bude kejklířská dílna pro děti, i kouzlení. Všichni návštěvníci mají vstup zdarma na zámeckou věž, do expozice skla a expozice mincí spolu pořádajícího Východočeského muzea. V pravé poledne se bude soutěžit o dětské i dospělé nejrychlejší jedlíky perníku a bude se i tančit.

Gastrofestival Cesta kolem světa, Uherské hradiště, 8. května
Ochutnejte světovou kuchyni na jednom místě na festivalu, který se koná na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti. Ochutnejte pravou Ameriku – burgery, hot dogy, křidýlka, mexickou kuchyni – quesadilla, tacos, tortilla, nachos, španělskou paellu, egyptské menu s dezertem baklava, či kávu připravovanou na horkém písku. Indonéskou kuchyni a speciality Asie. Šneky ze šnečí farmy nebo klasické slovácké recepty našich babiček. Smlsněte si na vaflích, makronkách nebo výborné zmrzlině. Na pódiu zahraje Honza Grebík, DJ Spike, kapela NAEX nebo vystoupí Lukáš Neckář se svým barevným sushi. Vy i vaše děti se můžete zapojit do sushi kurzu, připravena bude také dětská zóna s nafukovacími atrakcemi a řetízkáčem.

Výlet si můžete užít i v případě, že nemáte vlastní auto. Lze zvolit příjemnou variantu v podobě zapůjčení sdíleného moderního vozu od Anytime carsharing. Zde si v aplikaci stažené do mobilního telefonu můžete vybrat nejbližší zaparkovaný vůz včetně kombíků, kam pohodlně naskládáte i větší partu lidí, a vyrazit na výlet okamžitě.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *