Režisér Steven Spielberg se podílí na Bidenově kampani, píší americká média

foto Ilustrační foto - Režisér Steven Spielberg na 69. ročníku festivalu v Cannes.

Washington - Na kampani amerického prezidenta Joe Bidena za znovuzvolení do Bílého domu se podílí režisér Steven Spielberg, píší americká média, poprvé o tom informoval server Puck. Režisér podle zdroje stanice NBC News zatím neplánuje vytvořit kampaňový film, jak udělal pro demokratického exprezidenta Baracka Obamu, ale spolupracuje na "předvolební strategii" a přípravě nominačního sjezdu Demokratické strany v srpnu, kde Biden dle očekávání získá podporu svých spolustraníků pro listopadové volební finále.

Spielberg na žádost serveru Deadline odmítl zprávy komentovat, je však dlouhodobým podporovatelem současné Bidenovy administrativy a už v prosinci se objevil na Bidenově benefiční akci v Los Angeles společně s dalšími osobnostmi americké kultury - herečkou a muzikantkou Barbrou Streisandovou, režisérem Robem Reinerem, hudebníkem Lennym Kravitzem nebo vydavatelem Davidem Geffenem.

Spielberg není ve vysokých kruzích demokratické strany nováčkem; demokratickým kandidátům pro jejich kampaně za uplynulá desetiletí daroval stovky tisíc dolarů, uvádí analytický server OpenSecrets. Už koncem minulého století podpořil exprezidenta Billa Clintona, který podle deníku The New York Times (NYT) v průběhu kampaně i přebýval ve Spielbergově domě v Los Angeles. Režisér cenami ověnčených snímků jako Schindlerův seznam (1993), série o Indianu Jonesovi (1981-2008) nebo nejnovějšího filmu Fabelmanovi (2022) v kampani o Bílý dům podpořil i Hillary Clintonovou, když se roce 2016 utkala s republikánem Donaldem Trumpem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 21.05.2024 ČTK

Reklama

21°C

Dnes je úterý 21. května 2024

Očekáváme v 21:00 17°C

Celá předpověď