Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž obviněný z pěti trestných činů najednou

HRADECKO - Stíhanému hrozí až 5 let za mřížemi. 

V minulých dnech jsme po dvouletém prověřování a zajišťování důkazů obvinili 54letého muže z Pardubic z pěti trestných činů najednou - podvod; neoprávněné užívání cizí věci; neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku; krádež; maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Policisté muži kladou za vinu, že využil důvěřivosti 65letého invalidního důchodce, z kterého pod fiktivní záminkou přestříkání jeho vozidla vylákal přes 70 tisíc korun a o dalších 25 tisíc se pokusil. Dále měl vozidlo, které měl svěřené k opravě, nejdříve používat, poté prodat a utržených 32 tisíc seniorovi nepředat. Lstivým a manipulativním způsobem se měl také zmocnit jeho platební karty, z níž vybral napětkrát téměř 20 tisíc korun. V dalších 15 případech se pokusil dohromady vybrat 100 tisíc korun. Transakce však byly zamítnuty z důvodu překročení limitu karty či nedostatku finančních prostředků na účtu. Také měl zneužít jeho CCS kartu, s jejíž pomocí si 4x natankoval auto (škoda necelé 3 tisíce korun). Dalších 30 tisíc korun z poškozeného muže vylákal pod fiktivní záminkou zaplacení pokuty za ztrátu karty. Celkem tak seniorovi v roce 2022 během 14 dní způsobil škodu přesahující částku 155 tisíc korun.
Z posledního trestného činu (maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání) je muž obviněn proto, že se zdražoval na různých místech v Hradci Králové, přestože mu byl soudem uložen 5letý zákaz pobytu na celém hradeckém okrese.
Obviněný muž, který má v rejstříku trestů již 16 záznamů, je v současné době ve výkonu trestu za jinou trestnou činnost. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody na 1 až 5 let.

por. Iva Kormošová
30.4.2024, 14.45

vytisknout  e-mailem