Jak rychle se nabíjí Motorola Edge 50 Pro dodávaným 125W adaptérem?

Jak rychle se nabíjí Motorola Edge 50 Pro dodávaným 125W adaptérem?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • V balení novinky najdeme 125W adaptér i USB-C/USB-C kabel
  • Ve výchozím nastavení se telefon nabíjí „pomaleji“, funkci rychlého nabíjení je potřeba manuálně aktivovat

Nová Motorola Edge 50 Pro dokáže snadno uchvátit povedeným designem s odolností IP68 či velkým zaobleným OLED displejem se 144Hz obnovovací frekvencí. Mnohé však může šokovat také výkon nabíjení, který činí 125 W, a výrobce slibuje schopnost s dodávaným (125W) adaptérem novinku nabít z 0 do 100 % za pouhých 18 minut. Zda udávaný čas skutečně odpovídá realitě, to jsme zkusili naměřit během redakčního testování.

Rychlé nabíjení bez „rychlého nabíjení“

Podobně jako u jiných smartphonů, i v nastavení novinky je nutné nejprve manuálně aktivovat možnost rychlého (resp. toho nejrychlejšího, které tento telefon zvládá) nabíjení. První nabíjení, viz přiložený graf, proběhlo víceméně chvíli po vybalení telefonu, kdy možnost rychlého nabíjení nebyla povolena. Novinku jsme tak čistě teoreticky nabíjeli o něco pomaleji, než čeho je schopná, přesto nás výsledek (rychlosti) nabíjení překvapil. Měření probíhalo v pokojové teplotě okolo 21 stupňů Celsia a telefon byl v dodávaném krytu.


Nabíjení s aktivovanou funkcí rychlého nabíjení

V rámci druhého nabíjení jsme aktivovali funkci rychlého nabíjení a před samotným nabíjením jsme mobil pro jistotu rovněž restartovali. Nabíjení probíhalo z 2 %, na rozdíl od prvního nabíjení, jež jsme prováděli se zcela vybitým telefonem. U druhého měření bylo zařízení rovněž v krytu od výrobce a hodnotu nabití jsme kontrolovali častěji, což znamená, že byl během nabíjení déle zapnutý displej. U druhého nabíjení jsme pak paradoxně dosáhli na první pohled o něco horšího výsledku, je však nutné zdůraznit, že procenta naskakují během 125W nabíjení tak rychle, že je měření na minuty již relativně nepřesné a bylo by vhodnější rychlost nabíjení zaznamenávat v rámci sekund. Nabíjecí čas s rozdílem jedné minuty tedy může být způsoben pouze drobným několikasekundovým rozdílem


Zhodnocení

Rychlost nabíjení nové Motoroly Edge 50 Pro je působivá bez ohledu na to, zda manuálně aktivujete možnost rychlého nabíjení, či nikoliv. Velkou předností je rovněž výkonný adaptér i kabel dodávaný v balení, s nímž lze komfortně napájet i další elektroniku, jako je například tablet či notebook.

Motorola Edge 50 Pro

Rozměry161,2 × 72,4 × 8,2 mm, 186 g
DisplejPOLED, 6,67" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 7 Gen 3, 1×2,63 GHz + 4×2,4 GHz + 3×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze