Iveta Bartošová se o sebevraždu měla pokusit rovnou čtyřikrát. Při druhém pokusu, který byl v roce 2005, ji Golda zachránila. Zpěvačku dokonce přesvědčila, aby se léčila ze závislosti na alkoholu. Do problémů ovšem Bartošová opakovaně spadla znovu.

S Arturem se nevídá

O jediného syna Ivety Bartošové se Golda starala dlouhých jedenáct let.
Pro Zlatu Dvořákovou to byla jedna z životních etap. Není se tak čemu divit, že ji nyní mrzí, že se s Arturem nestýká.

„Bolí to, ale snažím se to pochopit. Artur si musel prožít obrovské trauma a možná ho řeší tak, že nechce mít vůbec nic společného s lidmi, kteří by mu připomínali mámu,“ nechala se slyšet pro Aha!.

Nyní už dospělého hocha neviděla od července 2013. Nesetkali se ani po sebevraždě Ivety Bartošové, která zemřela v dubnu 2014. Pár let později přišel pro Artura další šok. V roce 2021 zemřel jeho otec Ladislav Štaidl. V tu dobu ho Golda chtěla kontaktovat, sehnala si na něj dokonce telefonní číslo. Nakonec mu nenapsala.

„Přišel o oba rodiče, chtěla jsem ho aspoň trochu psychicky podpořit. Nakonec jsem to ale neudělala a raději napsala Láďovu synovi Jirkovi. A když Láďa zemřel, měla jsem sto chutí Artura obejmout, polaskat. Ale opět jsem mu ani nenapsala. Právě proto, že mu nevidím do hlavičky. To nechávám na něm, když se ozve, budu šťastná. A pokud se objeví, otevřu mu láskyplně náruč!“

Golda vs. Pomeje

Vztah mezi Goldou a Bartošovou začal gradovat v době, kdy zpěvačka žila s Jiřím Pomejem. Producenta si Bartošová vzala v roce 2008. Bartošová si myslela, že Golda vynáší informace novinářům. Udobřily se až rok před Ivetinou sebevraždou.

Golda nebyla v Ivetiné domácnosti jen chůvou. Starala se i o samotnou zpěvačku. Několikrát jí v těžkých chvílích pomohla. Na Bartošovou měla zkrátka vliv. To se Pomejemu nelíbilo.

„Před Vánoci jsem měla doladit nějakou smlouvu na koncert, který se konal hned začátkem příštího roku. Jirka se na mě podíval a dal mi jasně najevo, ať už se o tyto věci nestarám, že teď už je to jeho parketa. Přišlo by mi logické, kdybych se to dozvěděla od Ivety, která mě zaměstnávala. Rozhodla jsem se tedy, že když mě ve všem nahrazuje Jirka, nemám tam už co dělat, a napsala jsem Ivetě, že končím,“ prozradila Golda Blesku.

Vinu dává Rychtářovi

Ani další z Ivetiných partnerů se jí nezamlouval. Josefa Rychtáře dokonce obvinila ze smrti Ivety. „Iveta tu mohla ještě být, kdyby nebyl tak krutý a lhostejný. On je spoluviník,“ uvedla pro slovenský Plus jeden deň. Iveta spáchala sebevraždu právě v den Rychtářových narozenin.

Paradoxně Josefu Rychtářovi vděčí Golda za zatím poslední setkání s Arturem. Po letech se sešla s Ivetou i jejím synem v červenci 2013.

„A za tohle jsem moc vděčná Josefu Rychtářovi. Najednou mi zavolal, že by Iveta se mnou ráda narovnala vztahy, trochu jsme se předtím nepohodly, a že pro mě pošle svého syna. Když jsem přijela do Uhříněvsi, byla tam Iveta i Artur, který jinak bydlel už u Ládi,“ vzpomínala Golda.

„Artur mi padl kolem krku a ptal se mě – pamatuješ si, s čím jsem si, když jsem byl malý, hrál? Řekni mi to, prosím... Máma říkala, že tohle víš nejlíp ty,“ prozradila jeden z detailů setkání.

Související články