Ilustrační koláž

Ilustrační koláž Zdroj: koláž Michal Kořán

Po útoku Íránu na Izrael Tomáš Klus na nic nečekal a odjel do Izraele deeskalovat situaci písničkami

Po masívním raketovém a dronovém útoku Íránu na Izrael, který nezpůsobil téměř žádnou škodu, český hudebník Tomáš Klus nejprve plakal. Načež se odhodlal k činu.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Bezprostředně po útoku, když jsem si odbrečel svoje, jsem zaznamenal prohlášení ze strany Izraele, že tento útok nebude bez odezvy a že se chystají na odvetu. Úplně ve mně hrklo. Co íránské děti? Myslí Izrael vůbec na íránské děti? Jestli Izrael zaútočí na Írán, odnesou to hlavně íránské děti. A také děti v Gaze. To jsem nemohl dopustit. Obvolal jsem partu z Andělů, se kterými jsme drželi transparent proti válce, vzal Tamaru a odletěli jsme do Izraele uklidnit situaci písničkami,“ vysvětloval Klus, jak pomohl zařídit mír.

„Napětí v regionu by se dalo krájet, a proto je potřeba ho mírnit. Mám v repertoáru několik uklidňujících písní, které obě strany konfliktu přivedou na jiné myšlenky. Věřím, že to vyjde. Pokud to nebude stačit, je Tamara připravená hrát na bubínky a vyrábět korálky z mušliček. To vždycky zabere,“ nastínil Tomáš Klus svou strategii těsně před odletem do Izraele.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat