Majitelka školky týrala podle obžaloby děti. Může jí hrozit osm let vězení

  18:56
Soud v Českých Budějovicích se bude zabývat kauzou týrání dětí do tří let, kterého se podle obžaloby dopouštěla majitelka soukromé školky přímo v zařízení. Podle obžaloby ženě hrozí až osm let vězení. Zprávu přinesl server Novinky.cz.

„Státní zástupkyně Okresního státního zastupitelství v Českých Budějovicích podala k Okresnímu soudu v Českých Budějovicích obžalobu na osobu obviněnou pro podezření ze spáchání zločinu týrání svěřené osoby,“ potvrdil Novinkám Okresní státní zástupce Ivo Dvořák.

O přesných činech obžalované ale nemluvil. „Mělo spočívat v nepřípustných praktikách při trestání nezletilých dětí, po omezenou dobu zamezování jejich vzájemného kontaktu a v dalším obdobném jednání neslučitelném s péčí o nezletilé děti a jejich výchovou,“ konstatoval okresní státní zástupce.

Podle serveru Novinky.cz žena podle výsledků vyšetřování některé děti bila, dávala jim až desetiminutové studené sprchy, u několika dětí údajně zanedbávala hygienu i stravu. Často děti oddělila od kolektivu „na samotku“ a zavřela je na chodbě. Jednomu chlapci dokonce podle serveru ostříhala vlasy.

Otec v opilosti zmlátil batole, nahé pohodil k vaně a usnul. Odsedí si pět let

Obviněná se měla dopouštět těchto činů od září roku 2021 až do letošního ledna. „A vůči vícero nezletilým dětem,“ upřesnil státní zástupce Dvořák. Podle serveru Novinky.cz jich mělo být minimálně sedm.

S ohledem na okolnosti případu a zvlášť zranitelné oběti trestného činu nechtěl Dvořák k poskytnout žádné další informace ani přiblížit, o jaké zařízení se jedná. Na případ upozornili policii rodiče dětí. Jak potvrdila mluvčí Okresního soudu v Českých Budějovicích, hlavní líčení v kauze týrání svěřené osoby je naplánováno na květen a jednání bude veřejné.

Autor: