Monika Babišová a její proměna v čase. Ze snímků je zřejmé, že její manžel Andrej přišel o atraktivní ženu, která zvedla laťku vysoko

Monika Babišová
Monika Babišová
Foto: Nextfoto
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 30. 4. 2024

Monika Babišová stála po boku Andreje Babiše jako oddaná manželka třicet let. Od roku 2011, kdy vstoupil do politiky, začala atraktivní Monika vystupovat i veřejně. Jako manželka ministra, později premiéra a také neúspěšného prezidentského kandidáta navštívila řadu zemí v rámci oficiálních návštěv, ale také nespočet různých akcích po Česku. Redakce ŽivotvČesku.cz vybrala sérii nejzajímavějších snímků Moniky Babišové od dob začátků jejího veřejného vystupování. Z fotografií lze vyčíst nejen, jak se za více než deset let změnila, ale také to, že vždy disponovala módním vkusem, kterému dominovala neotřelá elegance. Před téměř dvěma týdny oznámil Andrej Babiš s manželkou rozchod. Pro ŽivotvČesku.cz o jedné z možných příčin krachu manželství politika promluvil odborník na partnerské vztahy.

Monika Babišová patřila vždy k vizuálně nepřehlédnutelným ženám. Charakteristický úsměv a blond hříva vždy zářily na dálku. Dá se říci, že svým módním stylem Monika přesahovala hranice České republiky. To mimo jiné dokázala i při návštěvě Bílého domu, kdy doprovázela manžela na návštěvě Donalda Trumpa a jeho ženy Melanie. Manželka bývalého předsedy vlády výborně reprezentovala nejen vzhledem, ale i přátelským chováním.

Za více než deset let, co je veřejně známou osobou, se Monika Babišová logicky trochu změnila. V jejích téměř padesáti letech vypadá ale stále mladistvě. Kromě elegantní módy ráda obléká volné splývavé oblečení, které vždy doplňovala výraznými šperky. V minulosti se nebála ani větších výstřihů, které též vypadaly vkusně.

Maminka dvou již dospělých potomků vystřídala také řadu účesů a vlasových kreací - délku a barvu ale za dlouhá léta nezměnila. Monika Babišová se seznámila s podnikatelem už začátkem devadesátých let, když pracovala jako sekretářka v podniku Lovochemie, který je dnes součástí Agrofertu.

Postupně se manželům narodily dvě děti - Vivien a Frederik. Jako žena jednoho z nejbohatších Čechů se ale do povědomí veřejnosti dostala až v roce 2011, kdy její muž vstoupil do politiky. Babiš založil politické hnutí ANO 2011, které se v roce 2013 stalo druhou nejsilnější stranou, což mu otevřelo cestu do významných politických pozic v České republice.

Právě vstup do politiky mohl být podle psychologa začátkem konce manželství Moniky a Andreje Babišových. "Krize u Babišů je podle mého daná fungováním v politice," sdělil pro ŽivotvČesku.cz odborník na partnerské vztahy Jeroným Klimeš.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.