Australská konference se kryla s šílenstvím kolem zpěvaččina vystoupení v...

Australská konference se kryla s šílenstvím kolem zpěvaččina vystoupení v Melbourne, fotka je právě z onoho koncertu. | foto: Getty Images

„Jsem z toho úplně hotová.“ Swift drží prvních 14 příček americké hitparády

  • 70
Americká popová hvězda Taylor Swift po vydání nového alba The Tortured Poets Department ovládla žebříčky americké společnosti Billboard. Její 11. studiová nahrávka se dostala do čela pořadí alb a zpěvačka překonala svůj vlastní rekord, když její nové skladby obsadily prvních 14 příček v aktuálním vydání hitparády Billboard Hot 100.

Dosud byla Swift jediným interpretem, kterému se podařilo zcela zaplnit první desítku žebříčku. Takovýto vývoj nastal po vydání její desáté desky Midnights v roce 2022. Na první příčku hodnocení alb se Swift dostala počtrnácté a zaostává v tomto ohledu už jen za legendárními The Beatles, kterým se to povedlo 19krát, píše agentura AP.

Deska The Tortured Poets Department s 31 skladbami vyšla 19. dubna. Streamovací služba Spotify už po čtyřech dnech oznámila, že po celém světě nasbírala přes miliardu přehrání. Jen za první den platforma zaznamenala rekordních více než 300 milionů přehrání. Podobné rekordy překonalo album na službách Apple Music a Amazon Music.

RECENZE: Nářky jedné miliardářky. Taylor Swift provedla písňovou inventuru vztahů

Swift je ve svých 34 letech pravděpodobně největší popovou hvězdou současnosti. V posledních měsících prožívá veleúspěšné období, během kterého zahájila velkolepé koncertní turné, časopis Time ji jmenoval osobností roku a poprvé se dostala na seznam dolarových miliardářů časopisu Forbes.

Její nové album si napříč různými médii připsalo ekvivalent prodeje 2,6 milionu kusů, uvádí analytická společnost Luminate. Drtivou většinu tohoto součtu představují prodeje alba v digitální formě, na CD či gramofonových deskách. Vinylů už se prodalo 859 tisíc, což je podle AP nejvyšší číslo za poslední roky.

Společnost mučených básníků. Zpěvačka Taylor Swiftová vydala nové album

„Vůbec to nechápu. Jsem úplně hotová z toho, jakou lásku jste tomuhle albu ukázali. 2,6 milionu, to snad nemyslíte vážně??“ reagovala zpěvačka na sociální síti X. „Díky, že posloucháte,“ dodala.

,