Hit týdne 5. 5. 2024

5. květen 2024

Hit týdne, novinky a největší hity. Dua Lipa, Xindl X a Katarína Knechtová, Beyoncé, Jax Jones a Zoe Wees, Artemas a další.

No.1 na Praze je z kriminálky Policie Hvar!

Československý song z československého seriálu v podání československého dua – Xindl X – Katarína Knechtová, vyhrál 18. vydání Hitu týdne. Minimálně do příští neděle bude singl Si zabil, kámo No.1 na Radiu Praha!

Šampiónka z minulého kola, Dua Lipa je s novým singlen Illusion se zbrusu nového LP Radical Optimism dvojkou v našem chart. Celé album ve vinylu pro Vás chystáme na jeden z příštích pondělních večerů, sledujte náš FB a vysílání na 107,1 FM a v DAB+.

Čtěte také

Trojka je z Prahy – Nevěsta od rockbandu Wohnout, Honza Homola, jeden z autorů písně, k němu říká: "Základní popěvek písně Nevěsta vznikl za volantem, cestou do Českého Krumlova. Akordy a melodie pak na poli za Malšínem, kde jsem přespával. Nazpívanou píseň ztvárnila umělá inteligence, která však potřebovala ke své práci další literární podněty. A tak si tlustá nevěsta vzala kostlivce..."

Z novinek uspěly dvě, No.10 je od trojice z německého Mannheimu ClockClock, budou na letošních Colours Of Ostrava, v Hitu týdne bodují s novinkou Love U Again.

O místo lepší jsou Tereza Balonová a Adam Ďurica s československým duetem Myšlenky. Terezina nová píseň Myšlenky je důkazem, že jako interpretka i autorka dozrála do mimořádné kvality.

„Vznik písničky Myšlenky je přesně ten případ tvorby, kdy máte pocit, že vše vzniká jakoby nahodile a samo. Písničku jsem napsala v jeden březnový deštivý večer snad během hodiny. Ráno jsme jí natočili s mým producentem Martinem Ledvinou ve studiu a odpoledne jsme už posílali Adamovi do Bratislavy. Známe se spolu právě díky Martinovi. Adam do dalšího dne dopsal svoji část textu. Byl jednoznačně mojí první volbou. Jeho tvorba se mi dlouhodobě vyloženě líbí. Navíc je to sympaťák. Jsem ráda, že bez váhání souhlasil. Do týdne měla píseň finální podobu,“ zaznělo od Terezy.

Novinky a nasazené

V nově nasazených hitech najdete úřadující britskou No.1 od Američanky Sabriny Carpenter – Espresso, aktuální virální hit Marka Ambora – Belong Together, fantastický návrat do 80’s s legendárními Pet Shop Boys a novým singlem Dancing Star, nové album Nonetheless ve vinylu taky chystáme. V nasazených jsou také spojené síly kapel Jelen a Rybičky 48 a jedna pěkně žíznivá Je lepší se opít a nakonec i půvabná Olivia Rodrigo posedlá svým ex.

Poslechněte si 18. vydání Hitu týdne roku 2024. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.