Nejočekávanější tituly - květen 2024

Nejočekávanější tituly chystané na květen

1. 5. 2024
 

První máj je lásky čas. Když se podívám na paletu videoher, které nám v květnu vysosají peněženky, nemohu úplně říct, že by měly ty stejné vibrace… Vášeň má však mnoho podob a stejně tak pestrou paletu nám v tak magický měsíc hodlají vývojáři nadělit. Tak jaká hra bude vaším favoritem? Abyste nemuseli sáhodlouze tápat, vítáme vás u pravidelného přehledu těch nejočekávanějších titulů na květen.

INDIKA    

2. května / PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Výpravná adventura zasazená do alternativního Ruska koncem 19. století, přesně to je INDIKA od vývojářů ze studia Odd Meter pod záštitou vydavatele 11 Bit Studios. V tomto netradičním díle se zajímavou myšlenkou se vžijete do role mladé jeptišky Indiky, která se vydává na cestu sebepoznání. Po jejím boku však bude celou dobu vcelku neobvyklý společník, a to ďábel. Titul vás vezme na cestu surrealistickou krajinou na pozadí divoké směsice komedie a tragédie. Závažné téma zpochybňování katolicismu tak bude vyvažováno humorem v podobě ďáblových posměšků. Co z tohoto spojení nakonec vznikne, uvidíme ostatně co nevidět.

Little Kitty, Big City    

9. května / PC, Xbox One, Nintendo Switch

Když se malá kočka zatoulá daleko od domova, stává se pro ni cesta zpět velkým dobrodružstvím, a o to větší je, když zabloudí ve velkém městě. Cesta skrze obydlené čtvrti i rušné ulice však nabízí mnohem více příležitostí, než byste na první dobrou odhadli. Little Kitty, Big City je chystané kočičí dobrodrůžo, v němž budete objevovat velké město, plnit úkoly, setkávat se s dalšími zvířaty a tropit menší chaos… to ostatně kočky umí nejlépe. Oddechová průzkumná hra s roztomile umňoukaným hlavním hrdinou hráči poskytne naprostou volnost a svobodu v tom, jakým směrem se zrovna vydá.

Homeworld 3    

13. května / PC

Taktická RTS v překrásném vesmíru se vrací ve hře Homeworld 3. Příběh pokračuje přibližně po sto letech, kdy galaxie vstoupila do zlatého věku na konci druhého dílu. Klid ovšem z ničeho nic naruší jakási anomálie pohlcující nejen celé planety. Nalézt odpovědi a zvrátit nepříznivou situaci se v pokračování této legendární strategie, po sérii odkladů, pokusíte v polovině května. Taktické bitvy na oběžné dráze se ponesou v duchu ostatních dílů série, avšak na pozadí pestřejších map s vylepšenou navigací a novými taktikami. Tato sci-fi real-time strategie bude obsahovat i multiplayerový prvek v podobě roguelike kooperačního režimu nazvaného War Games.

The Rogue Prince of Persia    

14. května / Early Access / PC

Jak zachránit Persii před invazí Hunů a stát se hrdinou, kterým jste vždy chtěli být? No, jednoduše! Veďte prince v boji proti hunské armádě ovlivněné temnou magií a najděte své místo nejen v královské rodině při prozkoumávání živoucí reinterpretace slavného Prince of Persia. Náročný a rychlý žánr roguelite vám v The Rogue Prince of Persia nedá nic zadarmo. Na pozadí stylizovaného vizuálu plynule přecházejte od plošinovky přes akrobatické pohyby směle až k drsnému boji. Ikonický běh po stěně samo sebou nelze vynechat. Od posledního přírůstku do rodiny Prince of Persia: The Lost Crown neuběhla ani chvilka, a tak uvidíme, zda se chystaná novinka podaří stejně tak.

Ghost of Tsushima Director’s Cut    

16. května / PC

Sen se stává realitou a jeden z úspěšných titulů dosud exkluzivních pouze pro konzole PlayStation se dočkal oficiálního uvedení pro stolní počítače. Slavný Jin Sakai se na naše monitory vrátí v uceleném balíčku Ghost of Tsushima Director's Cut dokonce s pár novými funkcemi, z nichž některé nabídnou například přizpůsobení vstupů myši s klávesnicí či odemčenou snímkovou frekvenci s různými grafickými možnostmi přizpůsobenými široké škále hardwaru. Zapomeňte na tradice a vzdejte se minulosti, abyste ochránili budoucnost těch, na nichž vám záleží. Ostrov Cušima a jeho lid potřebují svého hrdinu. Nikdo se na tuto roli nehodí více než právě vy.

Die by the Blade    

16. května / PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Slovenská hra Die by the Blade je bojovka jeden na jednoho bez ukazatele zdraví, a tak každý úder může být smrtící. Všechno, nebo nic. Pouze vaše schopnosti ukážou, zda jste připraveni čelit silným oponentům, protože zde není žádný prostor pro chyby. V Die by the Blade budete moct nepřítelovy útoky blokovat a autoři samozřejmě nezapomínají ani na různé turnaje či online multiplayer. Každá postava má nejen srdceryvný příběh, ale také své vlastní pohyby a útoky, avšak až s jakoukoliv zbraní jim sám hráč vtiskne svůj osobitý bojový styl. Prostředí kombinuje kulturu země vycházejícího slunce společně s kyberpunkem, a dohromady tak vytváří zajímavé scenérie.

My Little Pony – A Zephyr Heights Mystery    

17. května / PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Než se o pár dní později vrhnete do muk, temnoty a dalších děsů, je třeba na tak psychologickou jízdu svou mysl připravit. Pociťte sílu přátelství a společně se Sunny, Hitch, Izzy, Pipp, Zipp a Misty zachraňte město na obloze od nestabilní magie, která mění telefony v pizzu, narušuje gravitaci a všude kvůli ní stříkají barvy. Tato anomálie v Equestrii narušuje poklidné životy poníků, a je jen na vás, abyste se sami nebo v doprovodu dalšího hráče vydali na nečekané dobrodružství. S My Little Pony – A Zephyr Heights Mystery si užijete spoustu zábavy!

Senua’s Saga: Hellblade 2    

21. května / PC, Xbox Series X/S / Xbox Game Pass

Všichni asi už víme, že tolik očekávaný titul Senua's Saga: Hellblade 2 bude určitým způsobem až grafickým orgasmem. Pokračování drsného dobrodružství z roku 2017 jménem Hellblade: Senua’s Sacrifice je příběh sledující osudy keltské válečnice. Druhý díl má posunout hranice herního realismu a studio Ninja Theory chce přinést co nejsilnější zážitek. Budeme totiž opět trpět s oblíbenou hlavní hrdinkou, která si bude muset projít muky všeho druhu. Na pozadí temného světa protkaného mýty a temnotou se Senua bude muset postavit vnitřním i vnějším strachům, aby ochránila ty, na nichž jí záleží. Příjemnou zprávou je příchod do Xbox Game Passu hned v den vydání.

F1 24    

31. května / PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Nadcházející ročník virtuálního formulového závodění F1 24 přinese řadu revolučních změn, které doufáme, že posunou celou sérii zase o nějaký kousek vpřed. Novinkou v kariéře bude možnost zahrát si za některého jezdce z aktuální soupisky, či dokonce za legendy, jako je Ayrton Senna, Mark Webber, Nigel Mansell či Michael Schumacher. Další novinkou bude vylepšený systém reputace, který spočívá v plnění různých výzev a úkolů na trati i mimo ni. Plněním těchto úkolů se vám bude zvyšovat celkové hodnocení, nutné pro další a plynulejší postup v kariéře.

Dále také vychází:    

Endless Ocean Luminous / 2. května / Nintendo Switch

Surmount: A Mountain Climbing Adventure / 2. května / PC, Nintendo Switch

Abiotic Factor / 2. května / PC

Undead Inc. / 2. května / PC

MotoGP 24 / 2. května / PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Heading Out / 7. května / PC

V Rising / 8. května / plná verze / PC, PlayStation 5

Animal Well / 9. května / PC, PlayStation 5, Nintendo Switch

King Arthur: Legion IX / 9. května / PC

Braid: Anniversary Edition / 14. května / PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Men of War 2 / 15. května / PC

Mullet MadJack / 15. května / PC

Lorelei and the Laser Eyes / 16. května / PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Norland / 16. května / PC

Robobeat / 16. května / PC

Songs of Conquest / plná verze / 20. května / PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Playing Kafka / 21. května / zdarma / PC

Gestalt: Steam & Cinder / 21. května / PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Paper Trail / 21. května / PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Harvest Hunt / 22. května / PC

Duck Detective: The Secret Salami / 23. května / PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Crown Wars: The Black Prince / 23. května / PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

Paper Mario: The Thousand Year Door / 23. května / Nintendo Switch

Capes / 29. května / PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch

SKALD: Against The Black Priory / 30. května / PC

Selaco / 31. května / Early Access / PC

Bobr Kurwa / květen 2024 / PC

Nikola Erlebachová

Indie a RPG hry jsou její slabostí a rozhodně se tím netají. Jako prcek nakoukla do pootevřených dveří herního světa díky Mariovi na starých žlutých kazetách. Dovnitř ji úplně vtáhla až její druhá polovička a od té doby si svět bez her neumí představit. Umělecká duše, která nevyhledává jen nejnovější kousky, ale občas sáhne také pro starší tituly, nejlépe s pořádným metalovým soundtrackem.

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.