Hlavní obsah

Život s mužem starším o 37 let. Jaký byl vlastně příběh Ivany a Karla Gottových

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jejich vztahu nedával nikdo mnoho šancí. Karel se soustředil výhradně na kariéru a manželství kategoricky odmítal. Jeho vášní a největší láskou byli fanoušci. Když se ale seznámil s o 37 let mladší Ivanou, jeho život nabral jiný směr.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Karel Gott dodnes patří mezi největší ikony a fanoušci na něj nezapomněli ani téměř pět let po jeho smrti. Lidé si stále zpívají jeho písničky, chodí k jeho hrobu zapalovat svíčky.

O odkaz Karla Gotta se stará jeho žena Ivana. Žena, o které bulvární média zpočátku psala jako o zlatokopce.

Jaký byl ale ve skutečnosti příběh jejich lásky? Trnitý i romantický.

Dala Gottovi košem

Pomyslná jiskra mezi Karlem a Ivanou přeletěla v roce 1999 v Národním muzeu, kde se konal večírek po vyhlášení TýTý. Sličná blondýnka se nepohybovala v showbyznysu, zato byla kamarádkou Miss Europe Moniky Žídkové. Právě v jejím doprovodu na večírek dorazila a ta ji s mistrem seznámila. Ivana mu hned padla do oka. Stále ale udržoval vztah s Marikou Sörösovou. Ve snaze získat Ivanino srdce mu to však nebránilo. Poprosil ji o telefon. „Zavolal jsem jí, ale číslo bylo špatné,“ popisoval ve své knize Má cesta za štěstím. Blondýnka mu to později vysvětlila tak, že jí přišlo nepatřičné, aby si říkal o její telefon ve chvíli, kdy je zadaný - stejně jako v té době ona. Dlouho tak zůstalo jen u přátelství.

Chtěla zůstat neviditelná

Když byli oba volní, jejich vztah se prohloubil. Ivana ale o pozornost novinářů nestála. Dobře věděla, co bude následovat. A také že ano! Když ji v roce 2001 poprvé fotografové zachytili, jak vychází z Karlovy vily, schovávala se. Marně.

Začali tvořit oficiální pár. I když jejich lásku Karel potvrdil, Ivana si začala procházet peklem. Všichni na ni začali útočit a hledat důvody, proč se zpěvákem je. Nikoho nenapadlo, že kvůli tomu, že se zkrátka zamilovala. Ačkoli by mohl být Karel její otec, ne-li dědeček. Za jejich vztahem hledali chuť se zviditelnit nebo přijít snadno k penězům. Nic z toho ale nebyla pravda.

První oficiálně přiznaná dcera a svatba

Pár vytřel všem zrak, když vyšlo najevo, že je Ivana těhotná. Karel už měl z předchozích vztahů dcery Dominiku a Lucii, ale na jejich narození se přišlo vždy spíš náhodou. Nikdy se jimi vyloženě „nechlubil“. Tentokrát to bylo jiné. I to byl důkaz, jak moc Ivanu miluje. Narodila se jim dcerka Charlotte Ella, která před pár dny oslavila plnoletost.

Jak známo, Karel Gott si zakládal na staromládeneckém způsobu života. Ivana netušila, že právě ona by se mohla stát jeho ženou, a na mistra v tomto ohledu ani netlačila. O to větší překvapení pro ni bylo, když při společné dovolené v Las Vegas přišel s žádostí o ruku. Vzali se ve „městě hříchu“ inkognito v roce 2008.

Byla mu obrovskou oporou

Druhá dcera Nelly Sofie se narodila v témže roce. Karel svého rozhodnutí se oženit nikdy nelitoval. Ivaniným jediným zájmem byla péče o rodinu. Choti byla největší oporou, když bojoval s rakovinou. To je ostatně dokonale vyobrazeno i v dokumentu Karel, který mapuje poslední etapu jeho života. Karel Gott zemřel 1. října 2019. 

Ivana se po pohřbu stáhla do ústraní, nikdo neví, co teď dělá nebo zda si našla nového partnera. Její úloha ve veřejném dění s manželovou smrtí skončila. Jediný okamžik, kdy o sobě nebo svých dcerách dá vědět, je, když pečuje o Karlův odkaz a chystá pro jeho fanoušky nějakou novinku.

Načítám