Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

NECHCE SE VÁM ČÍST? RECENZI NA FURIOSU SI MŮŽETE POSLECHNOUT V RÁMCI NAŠEHO PODCASTU ZDE.

Tipy na stream: V květnu na nás čekají dvě velká sci-fi nebo noví Bridgertonovi

Od tohoto května můžete na webu každý první den v měsíci začít vyhlížet pravidelný pohled na to, jaké nejzajímavější nové projekty hodlají různé streamingové platformy poslat do světa v nadcházejícím měsíci. Skoro by se zdálo, že v nabídce služeb každou chvíli přibude alespoň jedna nová. Udržet si tedy povědomí o tom nejzajímavějším, co si po večerech pustit, tedy nemusí být jednoduché. Skutečné streamingové žně nastanou sice až příště. To ale neznamená, že v květnu máte nechat televizi vypnutou.

The Idea of You (foto: Amazon Prime)

The Idea of You (Prime Video) – 2. 5.

Pokud chcete začít měsíc s trochou romantiky, můžete zamířit na Prime Video. Anne Hathaway se totiž spojila s režisérem Michaelem Showalterem, autorem komedií Pěkně blbě nebo dramatu Očima Tammy Faye, a společně natočili snímek The Idea of You. Hathaway si zahrála svobodnou matku Solene, která se shodou okolností seznámí s hlavním zpěvákem jedné z nejpopulárnějších hudebních skupin na světě. Oba spolu záhy začnou chodit. Solene ale postupně zjišťuje, že milovat celosvětovou pěveckou ikonu má i své stinné stránky.

Bez polevy (Netflix) – 3. 5.

Komik Jerry Seinfeld je v našich končinách spíše okrajovou záležitostí, v zámoří ale na jeho show nedají dopustit. Tentokrát se rozhodl zaplout do neprobádaných vod. Poprvé se totiž rozhodl zrežírovat film a vybral si docela nečekaný námět. Hodně nadsazeným a stylizovaným způsobem ve filmu Bez polevy adaptoval příběh amerických sladkostí Pop Tarts. Tyto plněné kousky pečiva, které stačí jen chvilku vhodit do topinkovače, jsou nedílnou součástí amerických snídaní už dlouhá léta. Loňský film o zrodu křupek Cheetos to nakonec dotáhl až na oscarovou nominaci za Nejlepší píseň, komedie o výrobě plněných taštiček tedy v tomhle kontextu nezní zas tak šíleně. Seinfeld navíc poskládal skutečně hvězdné obsazení plné dalších komediálních legend.

Temná hmota (Apple TV+) – 8. 5.

Po loňském skvěle přijatém Silu zkusí letos Apple TV+ štěstí s dalším ambiciózním sci-fi, a to s Temnou hmotou. V seriálu se seznámíme s uznávaným fyzikem Jasonem s tváří Joela Edgertona, který žije s manželkou a synem v Chicagu. Jeho spokojený život mu ovšem vyrvou z rukou neznámí únosci, kteří Jasona uvrhnou do paralelního vesmíru. Vědec najednou prožívá alternativní verzi svého života a musí se snažit vymyslet způsob, jak se dostat zpátky do své reality. Projekt vznikl na základě stejnojmenné knižní předlohy, v jednom ohledu je ale oproti jiným adaptacím unikátní. Spisovatel Blake Crouch, který původní román napsal, totiž přímo pracuje na seriálu jako hlavní showrunner.

Bridgertonovi – 3. série (Netflix) – 16. 5.

Populární romantická slaďárna Bridgertonovi se v polovině května vrátí se svou třetí řadou a fanoušci ji už netrpělivě vyhlížejí. Romantické osudy vysoko postavené britské rodiny z 19. století si nejprve získaly popularitu na stránkách knih, Netflix ale tento úspěch dovedl přetavit i v seriál. Autorka knižní série Julia Quinn už má na kontě celkem osm titulů, pokud se tedy dostaví sledovanost i tentokrát, má rod Bridgertonových budoucnost zajištěnou.

Atlas (Netflix) – 24. 5.

Z filmových dílen Netflixu dorazí koncem měsíce původní sci-fi dobrodružství, kde se ústřední role chopila zpěvačka Jennifer Lopez. Ta si zahraje Atlas, geniální datovou analytičku žijící ve světě, který se právě zotavuje z války s Umělou Inteligencí. Přestože se lidstvu povedlo hrozbu počítačů zahnat, tajemný robot jménem Harlan v podání herce Simu Liu se stále vyhýbá dopadení. Atlas se tedy vydává na nebezpečnou misi, při které hodlá Harlana dopadnout. Má s ním totiž už jisté zkušenosti. Snímek zrežíroval Brad Peyton, zodpovědný například za akční řežbu Rampage, a Lopez doplní například ještě herci Sterling K. Brown nebo Mark Strong. Původní filmové počiny Netflixu poslední dobou buď trefí do černého, nebo naopak střelí totálně vedle. Doufejme, že Atlas bude tím prvním.

Jim Henson Idea Man (Disney+) – 31. 5.

Jim Henson v Americe a také ve světě proslul jako legendární loutkoherec a tvůrce dětských seriálů jako Sezame, otevři se nebo Mupeti. Mnozí lidé ve filmové branži na něj pohlížejí jako na absolutního boha. Mezi jeho obdivovatele nejspíš patří také režisér Ron Howard, který o Hensonovi připravil dokument s názvem Idea Man. O kariéře ikonického loutkaře se zprvu připravoval klasický životopisný snímek, od toho se ale nakonec upustilo ve prospěch dokumentu, v němž uslyšíme například vzpomínky Hensonova dlouholetého přítele Franka Oze alias mistra Yody.

Petr Schön, Totalfilm.cz
foto/video: Prime, Disney, Netflix, Apple © 2024

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast