Nový český projekt vás chce naučit šetřit s krabicemi od eshopů

Nejste lhostejní k životnímu prostředí? Trápí vás jednorázové obaly, kterých denně jen v ČR vyhodíme tuny? Pak vás může zaujmout český projekt ReKrabice, který přichází s revolučním řešením v balení zboží.

Hlavní myšlenka ReKrabice je jednoduchá: nahradit jednorázové krabice z e-shopů za znovu použitelné ReKrabice. Ty jsou vyrobené z recyklovaného polypropylenu a vydrží mnohem víc cest než klasické papírové krabice.

Při patnácti nákupech s ReKrabicí vyprodukujete pouhých 250 gramů odpadu, zatímco s papírovými krabicemi byste se dostali už na sedm kilogramů! To je výrazné snížení množství odpadu, spotřebovaného papíru, ale i produkce CO2. Filozofií ReKrabice je právě ona minimalizace odpadu a ochrana životního prostředí.

Vše, co lidé pod hlavičkou tohoto projektu dělají, má mít pozitivní dopady na naši planetu. Už správně tušíte, že nejde jen o samotné ReKrabice. Rozvíjí se spolupráce s dalšími společnostmi, kterým, stejně jako v ReKrabici, leží na srdci osud Země.

Zatím ReKrabice není tak rozšířená, abyste ji našli u vícero e-shopů. Pokud ale narazíte na obchod, který spolupracuje s ReKrabicí, stačí si ji při nákupu zvolit jako možnost doručení za příplatek 49 Kč. Po doručení zboží ReKrabici jednoduše vrátíte do obchodu či na pobočku Balíkovny k opakovanému použití pro další zákazníky.

Zajímavý nápad, ale…

Nápad s ReKrabicí zní jako dobrý začátek. Na stránkách projektu jsme se ale nedozvěděli, jak se například budou na krabici lepit postupně čárové kódy. Jak se bude přistupovat k zajištění obsahu ReKrabice (dnes jsou to typicky lepicí pásky). Unese zákazník téměř 50 Kč navíc za každou zásilku?

A hlavně: je to celé ekologičtější, když ReKrabice vyvolává potřebu jedné dopravy navíc na každou zásilku?

👉 Odebírejte náš RSS kanál. Jsme na X (Twitteru) i Facebooku.

Přidejte své zkušenosti do diskuze jako první!

Diskuze a zkušenosti

GeekLife.cz
Logo